Är du tillbaka på jobbet efter semestern? Känner du dig redo att börja jobba igen – eller har semestern varit fylld av tankar om att det kanske är dags att byta jobb? Det är ingen slump att många väljer att byta jobb efter semestern.

Men hur vet du att det är dags att gå vidare i karriären och inte bara en motivationsdipp? Här har vi 5 tecken på när det kan vara dags att tänka på nytt jobb.

1. Passionen för jobbet är borta

När alla dagar känns tråkiga och arbetsuppgifter inte längre stimulerande så kan ett bra tips vara att prata med din chef om vilka möjligheter det finns på ditt nuvarande jobb. Om chefen säger att det inte är mycket hen kan göra för tillfället så kan det vara dags att gå vidare. Du vill inte fastna på ett jobb du inte känner dig passionerad för.

2. Du talar bara negativt om ditt jobb

Att ventilera är bra! Vi alla har behovet att prata av oss med kollegor och vänner. Men om du alltid prata illa om jobbet och har svårt att släppa sakerna när du kommer hem så är det ett tydligt tecken på att det är dags att byta jobb.

"Från”/>

3. Du ser ingen framtid på bolaget

Det är inget fel med att trivas och vara bekväm i sin roll. Chef- och ledarskap är inte heller något som lockar alla – men försök tänka några steg och år fram. Hur ser din karriär ut om några år? Om du inte ser din nuvarande arbetsplats som ett alternativ till att hjälpa dig på din karriärsresa så kan det vara bra att se sig omkring!

4. Du gillar ingen av dina kollegor

Nej – vi behöver inte ha våra bästa vänner på jobbet men vi behöver ha folk runt om kring oss som vi gillar och litar på. Arbetsmiljön i form av medarbetare är superviktigt för trivseln och om du känner att du inte har någon kollega som förstår dig, litar på dig eller som du känner förtroende för så kan arbetslivet bli tufft.

5. Du är inte nöjd med din lön

Lönen är en viktig faktor till att medarbetare vill byta jobb.  Det är inte ofta personer byter jobb enbart för lönen – utan det brukar hänga ihop med andra värden. Försök att prata med din chef om din lön.  Går det inte, och det inte finns andra anledningar som gör det värt för dig att stanna kvar på din nuvarande arbetsplats, se dig om efter nya utmaningar.

Lycka till!

Prenumerera på bloggen

Jonas Sandström Jonas Sandström

Jonas är utbildad inom personal och organisation och har arbetat med rekrytering sedan 2013, med både HR/Marknad och nu under de senaste åren inom IT. Idag arbetar han som konsultchef inom området servicedesk och support.