IT Support & Operations

Rekrytering och konsulter inom IT-support, infrastruktur, systemadministration, molntjänster och IT-drift.

Business IT

Rekrytering och konsulter - ledare och verksamhetsnära roller inom t.ex. projektledning, kravanalys, test och affärssystem.

Software & Development

Rekrytering av utvecklare – med specialisering inom backend och frontend, DW/BI-databas, mjukvaruarkitekter och CTO-roller.

Wise IT Inhouse

Din professionella rekyteringspartner inhouse hos er - IT-rekryterare, IT-researchers, konsultation och rekryteringsåtaganden.

Möt Anders Johansson

Anders Johansson - Senior Recruitment Consultant @ Wise IT

Anders har en bakgrund som IT-chef och rekryterade tidigare mycket för det egna verksamhetsbehovet. Han kom in på kombinationen av IT och rekrytering när han ansvarade för en enhet inom global IT-drift där han fick rekrytera ett antal roller i Kina. Utöver en integration mellan kinesisk, amerikansk och europeisk kultur fick han arbeta mycket med bolagets mjuka värderingar och företagskultur. Att helt enkelt få in bra medarbetare med rätt personlighet som tillsammans med sina internationella kollegor skulle vilja stanna kvar på lång sikt.

För att trivas i tjänsten som rekryteringskonsult tror Anders att man behöver ha en förståelse för branschen och kunna bemöta kunder och kandidater på ett bra sätt. Något annat han ser som ett måste är en bra människokännedom och en förmåga att läsa av personer, samt att förstå och matcha kandidatens bakgrund och kunnande med kundens efterfrågade profil.

3 snabba med Anders

Vad är din superkraft?

Förutom en gedigen erfarenhet från IT-branschen, vilket innebär att jag varit med om mycket av vad våra kunder upplever och tampas med dagligen, så tillför jag dagligen en rejäl dos humor och sprakande energi som förhoppningsvis sprids till kollegor, kandidater och kunder!

Varför ville du jobba på Wise IT?

Inom Wise Group finns det många härliga människor med stor kunskap och stor samlad erfarenhet som tillsammans skapar ett jättefint bolag. Kombinationen av olika branscherfarenheter med stor spetskompetens inom respektive bolag känns som ovärderlig i jämförelse med konkurrerande företag, och tillför väldigt mycket i min dagliga verksamhet. För mig finns dessutom de rätta värdena hos Wise IT, vilket gör att jag känner mig ”hemma” och trivs med företaget och mina kollegor.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?

Mina dagar består ofta av en blandning av kandidatintervjuer och införsäljningsmöten hos kund. Detta kombineras ofta med aktiviteter som att skriva offerter eller kravspecifikationer för uppkommande rekryteringsuppdrag, samt att sätta samman kandidatpresentationer i aktuella uppdrag. För min del är det absolut roligaste i tjänsten de mänskliga möten som erbjuds både i kundmöten och kandidatmöten. Jag förundras dagligen över alla intressanta företag som jag stöter på samt exempel på vad spännande kandidater har att berätta om.

Hittar du inget ledigt jobb som passar? Connecta med oss för att visa intresse för interna jobbmöjligheter!

Kontakt

×

Är du kandidat och söker nytt jobb? Connecta med oss här!

Kontakt


Är du kandidat och söker nytt jobb? Connecta med oss här!

Registrera dig här

Genom att skicka formuläret godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med vår Privacy Policy.