Vad gör du om dagarna som inhouse-rekryteringskonsult?
”En vanlig dag för mig börjar med att läsa igenom mail, återkoppla till kandidater eller utföra sourcing av kandidater. Sedan har vi morgonmötet tillsammans med HR-teamet där vi går igenom planen för dagen och pratar om specifika frågor som behöver lyftas. Därefter består dagen av många möten med olika aktörer: framförallt kandidater och chefer. Antingen har jag telefonintervjuer, HR-intervjuer med teståterkoppling, utför referenstagning eller skickar ut anställningsavtal. Det är mycket att koordinera med mötesinbjudningar och många personer att hålla reda på. Jag strävar efter att skapa en bra kandidatupplevelse genom hela rekryteringsprocessen och försöker vara noggrann med återkoppling även när det inte finns någon information.”

Vem trivs på Wise IT enligt dig?
”Den som gillar att ta eget ansvar, arbeta i högt tempo och få möjligheten att jobba med otroligt härliga, drivna, kompetenta och duktiga kollegor kommer trivas på Wise IT.”

Vad innebär ditt uppdrag? Och vad är det som är så kul med att vara konsult?
”Jag stöttar upp och bidrar med kunskap inom IT-rekrytering och utför hela rekryteringsprocessen från annons till avtalssignering. Det bästa är möjligheten att testa på nya saker och olika uppdrag. Det finns otroligt mycket att lära inom Employer Branding och att bidra till att skapa ett attraktivt varumärke och en bra upplevelse för alla kandidater som kommer i kontakt med oss.”

Vad är största utmaningen i din roll?
”Det är en brist på personer med IT-kompetens och största utmaningen är att attrahera kandidater som redan har bra jobb och trivs hos sin nuvarande arbetsgivare.”

Vad är du mest stolt över?
”Jag blir stolt när jag kan hjälpa kandidater på vägen att ta sitt nästa karriärskliv och få sitt drömjobb. Det är en otrolig känsla att välkomna nya personer till organisationen som jag fått äran att lära känna under rekryteringsprocessen.”

Hur har senaste året med pandemin varit för dig?
”Det var en omställning att börja arbeta hemifrån 100 % då jag trivs att prata med mina kollegor vid kaffemaskinen eller på lunchrasten. Det blev plötsligt mer ensamt och energikrävande att bara ha kontakt över en datorskärm. Men med tiden har jag vant mig och tycker att kommunikationen är otroligt snabb och effektiv. Det är högt tempo och ännu fler möten kan hinnas med när allt görs digitalt. Vi har fler walk&talk möten utomhus än förut och jag går promenader på lunchen vilket jag inte brukade prioritera på samma sätt när jag jobbade från kontoret.”

Vad ser du för trender inom IT-rekrytering framöver?
”Det finns ett enormt stort intresse för AI och Machine Learning på IT-marknaden. Jag tror att det kommer utvecklas mer framöver med massor av spännande jobb. Molnteknologier är också något som är väldigt hett på marknaden. Attraktiva tjänsten just nu är bl.a. BI-utvecklare eller DevOps Engineers. Generellt har jag noterat en högre efterfrågan på remotearbete och möjligheten att kunna arbeta hemifrån i större utsträckning än innan pandemin.”

Slutligen, vad äter du till frukost?
”En hemmagjord smoothie, rostat bröd och en stor kopp te ger en kick-start på dagen för mig!”