Hej Christine! Vad gör du om dagarna som inhouse-konsult?
”Som Inhouse-konsult sitter jag ute hos kund och stöttar dem i deras rekryteringar inom IT. Jag blir en i teamet och får tillgång till deras rekryteringssystem och interna system för verkligen lära känna företaget på riktigt. Förutom stöttning i rekryteringar är jag även involverad i aktiviteter inom Employer Branding, EVP, HR och kommunikation. Det är en mångsidig roll där jag får ta del av företagets unika kultur och värderingar på djupet, vilket är viktigt för att kunna ge rätt bild till kandidaterna.”

Vem trivs på Wise IT enligt dig?
”Det är inte svårt att trivas på Wise IT, då du alltid har grymma kollegor i ryggen! Men skulle säga att om du är nyfiken, brinner för att hitta rätt IT-stjärna på rätt roll och uppskattar en AW i solen då och då är du som klippt och skuren för Wise IT!”

Härligt att höra! Vad är största utmaningen i din roll enligt dig?
”Med den kompetensbrist som finns inom IT just nu på arbetsmarknaden och med företagens digitala omställning är det en utmaning att hitta rätt kompetens till rätt roll. Det gäller att kunna ställa om och möta kandidatens behov och önskemål, än vice versa, för att kunna motivera och vidareutveckla sin IT-verksamhet. Sedan kan det ju såklart också vara en utmaning som konsult när man hoppar runt mellan företag att hinna få sig en rättvis bild av verksamheten att förmedla till kandidaten.”

Vad ser du för trender inom IT-rekrytering framöver?
”Möjlighet till distansarbete och kompetens inom Cloud & Microsoft är riktiga trender nu! Det gångna pandemi-året har ju verkligen visat att det är fullt möjligt att genomföra sitt arbete hemifrån, även om vi såklart längtar tillbaka till kaffemaskins-hänget också. Men det är uppenbart att många värdesätter mer nu än någonsin att kunna jobba hemifrån några gånger i veckan för att få ihop vardagspusslet. Microsoft 365 växer också väldigt mycket nu i jobba-hemifrån-tider då fler företag ser över sina lösningar och hur man kan ta till hjälp av molnet för att göra dem mer lättillgängliga och effektiva.”

Vad är du stolt över?
”Jag blir stolt när jag lyckats hitta rätt person för rätt roll. Att hjälpa någon som varit aktivt jobbsökande att hitta sitt drömjobb är verkligen en otrolig känsla. Sedan är jag stolt över hur vi alla har ställt om vårt arbete och verksamhet i stort i pandemi-tider – det visar verkligen på en flexibilitet och vilja av stål!”

Slutligen – vad äter du till frukost?
”Fil och flingor är absolut mitt standardval, så det blir inte många Instragram-vänliga frukostbilder hemma hos mig. Kan hända att jag ibland sitter med handen och äter direkt ur flingpaketet när ingen ser!”