Nu blir man ju nyfiken – vad gör du om dagarna som inhouse rekryteringskonsult?
”Min roll innebär att jag spenderar nästan hela min arbetstid ute hos kunden, men även kompetensutveckling och kompetensdelning med mitt team på Wise IT. Mitt allra största fokusområde är helt klart att driva och ansvara för hela rekryteringsprocesser hos kunden. Som kandidat har du kontakt med mig från första telefonsamtalet till det att vi förhoppningsvis ses i lunchrummet 😊 Internt hos kunden innebär det väldigt nära samarbete med rekryterande chefer, intervjuer, utvärdera kompetenstester och även långsiktigt arbete inom rekrytering, såsom allt från kandidatupplevelse och processarbete till employer branding och karriärsidan.”

Låter som ett roligt och varierande jobb! Vad är du mest stolt över?
”Verkligen! När jag tänker tillbaka blir jag mest stolt när jag hör hur bra det går för de kollegor jag har rekryterat. Det är en stor lyx för mig som arbetar som konsult inne hos kunden: jag släpper inte kandidaten vid signering utan får även se personen växa på arbetsplatsen, få återkoppling från rekryterande chef över hur bra det gått och kanske till och med även jobba tillsammans.”

Vad är största utmaningen i din roll?
”En av utmaningarna i min roll är kandidatmarknaden. Det råder brist på IT kompetens och kandidater inom vissa kompetensområden är otroligt uppvaktade.”

Wise IT letar ju nya kollegor just nu, vad är det som är så kul med att vara arbeta på Wise? Vem trivs på Wise IT enligt dig?
”Det finns massor av fördelar – där den första jag kommer på är alla härliga, vänliga, kompetenta och roliga kollegor. Det är ju extra roligt att både få ha kollegor hos Wise IT, plus hos kunden! Det som jag tycker sticker ut med Wise IT är lekfullheten inom bolaget – hela tiden är det roliga aktiviteter och företagets motto är att ha den roligaste tiden i sin karriär!”

Vad äter du till frukost?
”Allra oftast en hederlig rostmacka med ost eller yoghurt med granola. En unpopular opinon jag har är att jag inte gillar kaffe – därav färskpressad apelsinjuice till frukost istället.”