Du jobbar som inhouse-konsult hos Funnel via Wise IT, kan du berätta vad din roll som inhouse-konsult hos Wise IT och vad ditt uppdrag innebär?
”Det hela innebär det att jag är ute hos kund och stöttar dem med deras behov inom tech-rekrytering, men har Wise IT som hemmabas. Där deltar jag tillsammans med inhouse-teamet i kompetensutveckling och kompetensdelning så att vi kan dra nytta av varandras erfarenheter och utmaningar. I det stora hela kan man säga att jag har två hem där det ena har fokus på leverans och det andra bidrar till att ladda batteri och vidareutveckla mig själv i rollen som rekryterare. I mitt uppdrag på Funnel är det väldigt högt som lågt. Jag ansvarar för hela rekryteringsprocessen; från kravprofil till att välkomma nya kollegor till bolaget. Här har jag nära samarbete med rekryterande chefer, utvärderar och effektiviserar rekryteringsprocessen så att den är ”up-to-date” och inkluderande. Sedan ingår det även en hel del andra saker såsom att snygga till karriärssidan och employer branding arbete.” 

Hur ser du på tech-rekrytering? Vad är viktigt att tänka på?
”Enligt mig är tech-rekryteringen den mest utmanande men även roligaste inriktningen eftersom det alltid finns någonting nytt att lära sig. Det är en sådan härlig känsla, från att det är helt obegripligt till att man faktiskt förstår tekniken, arkitekturen och hur det hänger ihop med verksamhetens affärsmodell. Min filosofi är väldigt grundläggande; behandlar andra som du själv vill bli behandlad, undvik att försköna något som inte är sant, våga utmana och ifrågasätta rekryterande chefer gällande krav och målbild och slutligen att jobba och se rekrytering som en så kallade ”team effort”.”

Vad ser du som en fördel att jobba som inhouse-konsult hos Wise IT?

”Jag skulle säga att man har en dedikerad konsultchef och närvarande kollegor som verkligen bryr sig om dig och din utveckling. Det är det bara ett samtal eller mejl bort från att få svar och stöttning på sin frågeställning och utmaning. I och med att vi sitter hos olika kunder så har vi en bred kunskapsbas som gör att vi inte alltid behöver uppfinna hjulet på nytt.”

Den största utmaningen i din roll idag?
”Jag skulle säga att locka och attrahera tech-personer då man tävlar om samma kompetens som i princip alla svenska bolag eftersöker. Sedan är det också att hålla kandidater varma hela vägen och nej-tacka kandidater.”

Vad är det roligaste i ditt jobb?
”Det roligaste är så klart det ständiga lärandet och utvecklingen, uppskattningen från både chefer och kandidater när rekryteringen går i mål och nya kollegor som man troligen kommer att träffa vid kaffemaskinen eller lunchrummet.”

Vad äter du till frukost?
”Inget att rekommendera men tyvärr äter jag inte frukost eftersom jag kanske sover lite längre än jag bör göra. Oftast börjar jag dagen men en kopp kaffe, utan socker och mjölk. När jag väl äter frukost så det en varm macka eller toast tillsammans med äggröra eller omelett, vilket jag bara gör på helger eller när jag är ledig.”