Hur mår du? 

”Med mig är det bara fint, huvudet upp och fötterna ned!”

Vill du berätta vad du har för roll på Wise IT och vad din roll innebär? 

”Jag är techrekryterare och är en del av inhouse-teamet i Stockholm. Det som skiljer mitt dagliga arbete från en vanligt rekryterare är att jag får djupdyka i både olika kompentenser och branscher som inhousekonsult ute hos kunder. Ute på uppdrag har jag hand om helhetsansvaret över rekryteringsprocessen kan man säga. I mitt arbete ingår exempelvis arbete att searcha intressanta kandidater till IT-roller, skapa en god rekryteringsupplevelse hos tilltänkta kandidater samt upprätthålla en värdeskapande dialog med rekryterande chefer och HR-teamet.”

Hur kom det sig att du valde att börja som just inhousekonsult hos Wise IT? 

”Jag skulle säga att variationen av att vara på uppdrag ute hos kund var något som attraherade mycket. Dels att få vara en del i ett sammanhang med mitt inhouseteam samt att få vara del i ett nytt team hos den kund jag är på. Mitt inhouseteamet är mitt bollplank i rekryteringsfrågor och vi har skapat en bra grund för kompetensdelning inom teamet. Bland annat för att kunna hitta bra verktyg för att lyckats bättre ute på uppdraget hos kund. Att arbeta på uppdrag är också otroligt givande då man breddar sitt kontaktnätverk och utvecklas med kulturen och arbetssättet hos olika företag”

Det behövs fler kollegor till ditt team, varför ska man komma till Wise IT och team inhouse? Vad är det roligaste i rollen? 

”Wise IT och Team Inhouse tycker jag står för ett öppet och energigivande klimat. Även om vi sitter ute på våra kundkontor så försöker vi varje vecka få till några dagar som vi arbetar skrivborden intill varandra. Enligt mig kan man komma in till kontoret dagar du inte känner sig 100% och välkomnas av ett varmt klimat i teamet som alltid gör att man får energi och motivation.  Det som betyder mycket för mig att är att vi har en hög grad av tillit runt arbetet.  Som inhousekonsult känner jag att man får ett förtroende och uppskattning för det arbete jag gör.  Att ständigt utvecklas på jobbet är något som är viktigt för mig och något som jag upplever mig få möjligheten till på Wise IT. Det roligaste är att få möjligheten att sammanstråla kring eventen som händer på  Wise IT som kan innebära allt från workshops, employer branding föreläsning  eller andra typer av inspirationsevenemang. Det gör att alltid finns något nytt och spännande att se fram emot i kalendern.”

Hur tycker du det är att jobba med tech-rekrytering? 

”Det som lockade med jobbet var att arbeta med rekrytering generellt och techroller speciellt. Jag tycker det känns nytänkande och spännande att få sätta sig in nya IT-roller och få vara en del i  IT-branschen som är ständig förändrande och innovativ.  Livet som inhousekonsult skulle jag säga innebär möjligheten att lära sig oändligt med kunskaper från IT-trädets alla grenar, allt från UX-designers till IT-arkitekter.”

Vad äter du till frukost? 

”Om jag får välja skulle jag säga skulle jag säga kvarg med hemmagjord müsli och en redigt stor kaffe.”