Har du en naturlig fallenhet för gott ledarskap och brinner för att få ditt team att trivas och utvecklas? Har du gedigen kunskap inom det agila arbetssättet samt erfarenhet av att driva systemutveckling av kundprogram eller lojalitetslösningar? Axfood IT söker nu en Utvecklingsansvarig Teamlead.

DIN VARDAG

I rollen som Utvecklingsansvarig Teamlead ligger ditt ansvar i att leda, stötta och inspirera teamet samt sätta upp en gemensam målbild för den spännande utvecklingen av Axfoods olika kundprogramslösningar.

Axfood IT tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem till alla bolag inom Axfoodkoncernen. Ditt team arbetar dagligen med många olika typer av IT-relaterade frågor, allt från den dagliga driften till IT-strategier. För att kunna leda detta team bör du ha en god förståelse av systemutveckling och drift, främst inom systemen Oracle Siebel eller Salesforce Marketing Cloud. Kommunikation är A och O då du har anställda och konsulter lokaliserade i både Sverige och andra delar av Europa.

Vidare består din vardag av att:

 • Vidareutveckla det agila arbetssättet tillsammans med verksamheten
 •  Ansvar för utvecklingsplanen för Kundprogramsområdet
 • Leda arbetet för flera externa leverantörer
 •  Följa upp och informera om status och progress för teamet till avdelningschefen och andra intressenter
 • Ansvarig kontakt för teamet mot andra avdelningar inom IT för att hantera nya krav, utredningar, problem, driftstörningar mm

VEM ÄR DU?

För att lyckas i denna roll ser vi att du är en målfokuserad och kommunikativ person som motiveras av att se dina teammedlemmar lyckas. Du har ett ledarskap som bygger på att skapa en positiv och inspirerande gruppdynamik.

Vidare ser vi att du har god pedagogisk förmåga och kan förklara komplexa IT-frågor för såväl verksamheten som andra delar av IT organisationen. Vi tror med fördel att du sedan tidigare kommer från en agil verksamhet med fokus på ledarskap, affärsutveckling och en teknisk komplex IT-miljö. 

Meriterande är om du har:

 • Teknisk högskoleutbildning eller motsvarande
 • Tidigare erfarenhet av ledarskap
 • Erfarenhet av IT-utveckling, helst inom kundprogramslösningar
 • Erfarenhet av Retail
 • Erfarenhet av Oracle Siebel eller Salesforce

Axfood koncernen

Axfood är en av Sveriges största aktörer inom dagligvaruhandeln där band annat kedjorna Hemköp, Willys, Snabbgross och Axfood Närlivs ingår. Bolagets vision är att utveckla och driva en familj av matkoncept på den svenska marknaden som kan erbjuda den bästa kundupplevelsen för sina målgrupper. Axfood tror på ett gemensamt driv och att man tillsammans är starka vilket speglar dig i bolagets ledarskap.

Har du frågor kring rollen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare My Arvidsson på Wise IT, 073-5445212 eller på my.arvidsson@wiseit.se 

Urval sker löpande. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Arbete i team
 • Duktiga och roliga kollegor

Kontakta mig för mer information

Ansök utan CV