Gillar du att ställa hypoteser kring användarbeteende? Tycker du om att göra data begriplig och tillgänglig för andra? Vill du dessutom hjälpa tusentals konsumenter fatta kloka köpbeslut varje dag?

Vi på Prisjakt äger historisk data (> 15 år) om miljontals produkter, priser från tiotusentals butiker och data från användningen av flera plattformar (att säga att vi har mycket data är en underdrift). Denna data hjälper i dagsläget användare i nio länder till bättre köp. Men vi vill hjälpa ännu fler.

Därför behöver vi utöka vår kapacitet att förstå och utnyttja vår data ytterligare. Vi letar efter någon som älskar att skapa insikter från data och vill sprida dessa genom hela företaget sen se till att de kommer till nytta för våra användare och partners. 

Du skapar magi med invecklad och ofullständig data

Ställa hypoteser kring användarebeteenden och genom efterforskningar verifiera dessa för att skapa en bättre användarupplevelse. Du drivs också av att lyfta och förklara dina insikter på ett sätt som gör dem tillgängliga för hela företaget och älskar när du ser myntet trilla ner hos din publik. Utmaningarna kommer att ligga i att analysera invecklad och ibland ofullständig data samt skapa icke-triviala insikter. På din todo står det att du ska:

 • Analysera användningsdata från våra plattformar och skapa välgrundade rapporter som kan användas som beslutsunderlag 
 • Kommunicera insikter om data på ett begripligt sätt till hela företaget
 • Utveckla analyser och insikter av tillräckligt hög kvalitet för att kommuniceras till media och partners 

Du är en nyfiken analytiker

Vi tror att du har lång erfarenhet av att självständigt utföra analyser och använda statistiska modeller för att hitta insikter och orsakssamband. Med ett genuin nyfikenhet och passion for data känner stolthet när du med statistik och siffror i ryggen presenterar något som ingen förut tänkt på. 

Must have

 • Minst BSc inom datavetenskap, matematik, statistik, informatik, företagsekonomi eller liknande
 • Minst fem års erfarenhet av att analysera och modellera användardata och data från webbtrafik
 • Mycket goda kunskaper inom databaser och SQL, framför allt för MYSQL och BigQuery
 • Mycket goda kunskaper om Google Analytics och verktyg för dataanalys, såsom Google Data Studio, Amplitude, Tableau, Qlik, etc.
 • God kommunikationsförmåga på engelska
 • Vana av att jobba i agila team

Nice to have

 • Erfarenhet av data engineering-uppgifter
 • Bredare erfarenhet av Google Cloud Platform (GCE, GKE, GCS, etc)
 • Erfarenhet av programmering i Python
 • Erfarenhet av Airflow eller annat ETL-system
 • Erfarenhet av Apache Kafka eller annat message streaming-system
 • God kommunikationsförmåga på svenska

Dina nya kollegor

Data/ML-teamet på Prisjakt jobbar med en stor bredd av uppgifter. Vi bygger analyser och rapporter för andra avdelningar, skapar underlag för insikter som kommuniceras till media, automatiserar indexering av data från butiker, och utvecklar algoritmer för rekommendationer och personalisering. Oavsett om du föredrar att jobba självständigt eller samarbeta, har du alltid ett hjälpsamt och kompetent team i ryggen. 

Vi vill att alla ska känna “äntligen måndag”

På Prisjakt behöver du ingen jobbpersona. Vår allra viktigaste princip är att du är välkommen precis som du är. Vi gör vårt allra bästa för att du ska känna “äntligen måndag” varje vecka och samtidigt underlätta för dig att få ihop livpusslet. Hos oss har du fem timmar att spendera på dig själv varje vecka, två av dessa på fysisk aktivitet och tre på fri kompetensutveckling (någon spelar i ett band, en annan tragglar körkortsteori och en tredje lär sig skapa magi i ny 3D-applikation). 

På Prisjakt är vi stolta över vår avslappnade och familjära stämning. Du kommer (om du vill) förutom att jobba också kunna laga dina trasiga jeans i vår kreativa verkstad eller lära dig göra kaffe som en riktig barista på vår älskade espressomaskin. Vår episka skrivare Prints Charming klär väggarna med den konst vi själva vill och vår elscooter tar dig snabbt och smidigt till dina lunchplaner. Kids är alltid välkomna hos oss och du kan genomföra alla hemmafixarprojekt du någonsin drömt om genom att låna verktyg från verkstaden. 

Prisjakt + Wise IT = Sant
Vi genomför denna rekrytering i samarbete med Charlotte Wilhelmsson hos Wise IT. Har du frågor eller funderingar hör gärna av dig till Charlotte på: charlotte.wilhelmsson@wiseit.se eller telefon:0760-440072. Ansöker gör du här eller hos Wise IT: Ansökan Wise IT

Fortfarande inte helt övertygad? Bläddra då lite i Prisjakt Culture book – gillar du den så kommer du gilla oss. 

Kontakta mig för mer information

Ansök utan CV