Informationssäkerheten blir allt mer prioriterad och nya krav och förväntningar i omvärlden ställer ytterligare krav på verksamheternas säkerhetsorganisation och arbete med informationssäkerhet. Därför söker vi nu dig som vill vara med och forma morgondagens informationssäkerhet inom Newsec på koncernnivå!

Din vardag

I rollen hanterar och samordnar du löpande aktuella informationssäkerhetsfrågor inom koncernens alla verksamheter. Att verka för ökad kunskap inom området, till exempel genom stöd, rådgivning, och utbildning är centralt för arbetet.

Du ansvarar för att bedriva ett långsiktigt arbete utifrån operativa, taktiska och strategiska aspekter. I detta arbete har du det övergripande ansvaret att leda, utveckla och samordna informationssäkerheten inom Newsec. Detta görs bland annat genom tydliga processer, rutiner och riktlinjer som du ska vara en del av vid implementeringen.

Du har det formella uppdraget att etablera och upprätthålla ett ledningssystem för informationssäkerhet (LIS). Du kommer ha ett nära samarbete med bolag inom koncernen, övriga IT avdelningar inom Group IT och rapporterar till CTO. Du kommer också ansvara för DD/RFP-förfrågningar och svara på IT revisioner.

Placeringsort för tjänsten är Stockholm. Vissa resor förekommer eftersom Newsec finns på flera orter i Norden.

Vem är du?

Du har en relevant akademisk utbildning med inriktning mot informationssäkerhet eller motsvarande kvalifikationer som vi bedömer likvärdiga. Du har flera års erfarenhet av riskhantering och informationssäkerhetsarbete där din förståelse för arbete med verksamhetsrisker ur ett strategiskt perspektiv är väl grundad.

Din erfarenhet av informationssäkerhetsarbete är kopplat till standarderna i ISO/IEC 27000-serien, och du har vana av att leda och styra projekt. Meriterande är även om du är certifierad inom CISO, CISSP eller CISM och har god kännedom om de olika lagar och regler som berör området informationssäkerhet. Kunskap om eller erfarenheter av verksamheter som omfattas av säkerhetsskyddslagen är meriterande.

För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du är driven och kan arbeta självständigt samtidigt som du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du utstrålar trygghet och stabilitet och anpassar din kommunikation till situation och målgrupp. Vidare uttrycker du dig välformulerat och tydligt i skrift samt har goda kunskaper i engelska. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har sedan tidigare varit med och etablerat arbetet med informationssäkerhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Om Newsec

Newsec – the Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och hyresgäster ett brett utbud av tjänster inom förvaltning (Property Asset Management) och rådgivning (Advisory). Newsec är en del av Strongholdkoncernen och ett partnerägt bolag med ca 2000 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Vi är den ledande fastighetsförvaltaren i Sverige och har en hög tillväxttakt i så väl Sverige som i övriga Norden.

Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en dynamisk miljö med stora möjligheter till utveckling såväl personligt som yrkesmässigt. Du ges möjlighet att vara en del av ett roligt och framgångsrikt företag där nyfikenhet och modet att våga göra annorlunda uppmuntras.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Centralt läge
  • Internationellt bolag
  • Intressanta projekt