Drivs du av arkitektur, design, problemlösning samt modernt och agilt arbetssätt? Vill du vara en ledande strategisk kraft i ett produktbolag som ska bli Europas ledande SaaS-leverantör för liv och pension? Vi söker nu en Chief Architect som vill leda och uppfinna den arkitekturella vägen framåt för Lumera.


Vad du kommer att göra

I rollen som Chief Architect är det huvudsakliga målet att vidareutveckla och driva Lumeras arkitektur i ett långsiktigt perspektiv. Du arbetar tillsammans med arkitektgruppen för att stötta och supporta utvecklingsteamen, leda arbetet med att göra Lumera effektivare att köras som SaaS, bli mer skalbart både vad gäller utveckling och prestanda, flexiblare, enklare och ännu bättre. Konkreta leverabler inkluderar skiktad och modulbaserad arkitektur, möjligheter för standardiserade paket, automatiserad hantering av kund- och partnerextensions och konfiguration, APIer.

Du kommer att arbeta i ledningsgruppen för Produkt, som ansvarar för både Produkt Management och R&D. Vi leder, prioriterar och ser till att vi kan exekvera på att genomföra vår produktstrategi och leverera till våra kunder och prospekts på ett effektivt sätt. Som Chief Architect rapporterar du till CTO.

Exempel på ansvarsområden:

 • Arbeta med CTO och övriga i Produktledningen för att på bästa sätt prioritera och exekvera.
 • Stötta och hjälpa övriga arkitekter och team att göra ett bra arbete och tillsammans skapa den arkitektur vi behöver.
 • Förstå systemet och övergripande definiera hur vi tar det vidare för att skapa effektivitet internt och externt
 • Planera, designa och kommunicera arkitekturen som på bästa sätt säkerställer vår strategiska resa till att bli Europas ledande SaaS-leverantör för liv och pension.
 • Marknadsföra och hjälpa till att sälja med bas i arkitektur och systemets möjligheter.

 

Vem är du?

Vi söker dig som är en analytisk, driven och erfaren systemarkitekt som har ett intresse för domänen och teknologin. Vi ser gärna att du har en bevisad ledarskapsförmåga i komplexa tekniska miljöer där du kan få teamen att bygga saker på ett smart och effektivt sätt. 

I rollen som Chief Architect behöver du vara kommunikativ och ha starkt självledarskap, vara innovativ och mån om din leverans samt gilla ett högt tempo. Hos oss på Lumera ser vi också att du kan samarbeta väl och att du gärna diskuterar lösningar med såväl kund som kollegor.

Vi tror även att du:

 • Har byggt eller har erfarenhet av ett antal olika system eller systemgenerationer, och gärna begått misstag som du lärt dig av.
 • Har erfarenhet av agil utveckling och utveckling av större affärskritiska system.
 • Förstår skillnaderna och kraven på en industrialiserad standardprodukt jämfört med one-off lösningar.
 • Har lätt för att förstå ”The big picture”.
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.
 • Har universitets-/högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande arbetserfarenhet.

 

Vad erbjuder Lumera dig?

 • Kontor mitt i Stockholm city på Regeringsgatan.
 • Utmanande och roligt arbete på ett produktbolag med en avancerad och samhällsviktig produkt.
 • Vara en ledande kraft inom det strategiska arkitekturella arbetet för ett bolag som satsar internationellt.
 • Välmående medarbetare i fokus: fråga oss gärna om vårt förmånspaket.
 • Hjälpsamma kollegor som alltid ställer upp för varandra.

 

Låter det bra? Då vill vi komma i kontakt med dig!

Ansök med CV/LinkedInprofil. På grund av semester kommer vi återkoppla på din ansökan från mitten av augusti. Urval och intervjuer sker efter semestrarna.

Frågor? Kontakta rekryterande chef på Lumera, Per Brandt på per.brandt@lumera.com 

Start för tjänsten är enligt överenskommelse. En bakgrundskontroll kommer genomföras innan beslut om anställning fattas.

Vi ser fram emot din ansökan!

 


Detta är Lumera

Lumera är ett nordiskt insurtechbolag och den marknadsledande leverantören av affärssystem och digitaliseringslösningar för liv- och pensionsbranschens alla aktörer i Norden. Vi drivs av kontinuerlig tillväxt och har fortsatta expansionsambitioner, framåt siktar vi på att växa ut i Europa, upp i molnet och göra systemet ännu mer flexibelt. Lumera erbjuder produkter och lösningar som alltid är långsiktigt hållbara med syfte att automatisera och digitalisera olika verksamhetsprocesser samt möjliggöra innovativ affärsutveckling för alla våra kunder. Idag är vi drygt 230 medarbetare med en omsättning på ca 375 Msek och har kontor i Stockholm, Umeå och Oslo.

#LI-DNI