Är du en erfaren tillväxtdriven chef med gedigen erfarenhet inom rekrytering? Då kanske du är vår nästa kollega!

Wise IT söker nu en affärsområdeschef som kommer ansvara för vårt affärsområde ”Rekrytering”, och med detta ansvara fullt ut för affärsområdet såväl som resultat- som utvecklingsmässigt. Som ytterst ansvarig för affärsområdet förväntas att leda, förvalta och utveckla dagens erbjudande, samt processer och verktyg.

Som affärsområdeschef ingår du i Wise IT Stockholms-ledningsgrupp och förväntas bidra till regionen samt hela Wise IT’s fortsatta utveckling. Du kommer rapportera till WIT:s regionchef i Stockholm.

DIN VARDAG

Till ditt ansvar hör att planera och leda den dagliga verksamheten, samt ansvara för affärsplanering, implementera och effektivisera nya processer. Vidare har affärsområdeschefen ansvar för budget-, resultat- och kvalitet. Med i affärsområdet finns en Teamchef som har personalansvar samt det operativa ansvaret för att coacha, stötta och leda medarbetarna i affärsområdet i deras arbete.

Som Affärsområdeschef har du förmågan att få verksamheten att växa ytterligare. Fokus är att bygga vidare på de goda kundrelationer Wise IT redan har, att initiera nya och att utveckla verksamheten till nästa nivå. För att lyckas i rollen skall du vara van vid att med eget ansvar driva hela säljprocesser, hantera förfrågningar från kunder samt ta fram och presentera offerter. Du förväntas kunna kommunicera med kundens IT-organisation kring kundbehov samtidigt som du med kraft kan driva kommersiella förhandlingar med inköpsavdelningen och/eller företagsledningen. Viktigt i arbetet är även att driva och arbeta själv aktivt med större upphandlingar och anbudsarbete, båda självständigt samt med andra i den interna organisationen.

Rollen kräver inspirerade och motiverande ledarskap, och du förväntas leda gruppen mot expansiva mål där hög kvalitet alltid är viktigast.

Då bolaget ingår i Wise Group som är en väletablerad koncern inom rekrytering och HR, får du även tillgång till ett omfattande och relevant kontaktnät av såväl kunder som kandidater genom våra systerbolag – såsom K2 Search, Wise Professionals, SalesOnly och Wise Consulting – med vilka man även delar fina lokaler i Garnisonen i Stockholm.

VEM ÄR DU?

Vi önskar att du har:

  • God förståelse för IT branschen, gärna båda utveckling och verksamhetsnära roller.
  • Mångårig erfarenhet från rekryteringsverksamhet inom IT i ledande befattningar
  • Mycket goda ledaregenskaper 
  • Dokumenterad erfarenhet från framgångsrik tjänsteförsäljning 
  • Relevant akademisk utbildning
  • Affärsorienterad 
  • Du är förtroendeingivande i kund- och kandidatrelationen
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

PASSAR VI DIG?

Wise IT är en energifylld arbetsplats med härliga kollegor, ett öppet klimat och stora möjligheter till utveckling! Vi tror att människor presterar bäst då man får göra det man är riktigt bra på och vi lägger stor vikt vid vår företagskultur som grundas i våra värderingar passion, samarbete, ansvar och mod som vi tillsammans tagit fram. Vi vågar sticka ut hakan och säga att vi faktiskt lever våra värderingar varje dag – både i de små sakerna som att hylla en kollega som gjort en bra affär till de större besluten som att våga ge sig in på en ny marknad eller att utmana branschen genom att tänka annorlunda.

Vi tycker det är viktigt att man mår bra och har kul på jobbet; därför är hållbarhet och hälsa saker vi värdesätter högt. Vi erbjuder så klart friskvårdsbidrag och har även ett flertal initiativ kopplat till CSR såsom samarbeten med Mentor, Röda Korset och gymnasieskolor för att nämna några.

Läs mer om oss, vår kultur och våra värderingar på vår karriärsida.

MER OM WISE IT

Wise IT arbetar med kompetenlösningar inom IT. Vår uppgift är att hitta rätt person till rätt IT-jobb, genom rekrytering och konsulter. På Wise IT är vi ett härligt gäng superhjältar som tillsammans hjälper människor och företag att nå sina drömmar. Vi tror på människan i en framtida teknikutveckling och brinner för att bygga relationer, inkludera fler i IT-branschen och naturligtvis matcha rätt kompetens till rätt uppdrag. Hos oss är människan i fokus och vi tror att alla sitter på superkrafter som i rätt situation kan göra stordåd!