Vill du arbeta på en inspirerande arbetsplats som ständigt är i rörelse? Är du en engagerad och driven person som vill utveckla Kias affär genom att ha en helhetssyn över vår IT-struktur? Sök då rollen som IT Architect till Kia Sweden redan idag!   

Kia är Sveriges tredje största bilmärke och utmärker sig i sin fantastiska utveckling både inom sitt affärstänk och sin erfarenhet av elektrifierade fordon. Här får du arbeta i en kultur som är både familjär och har en entreprenörsanda med kollegor och ledare som driver dig till att utvecklas och utmanas varje dag!

 

Din vardag

Genom vår nya roll som IT Architect kommer du få möjlighet att vara med och bidra till tillväxten av Kias affär. Du kommer att tillhöra en avdelning som bl.a. arbetar med affärsutveckling, finansiell lönsamhet, digitalisering och IT-relaterade projekt som driver Kia Sverige framåt. Integrationsstrukturen hos Kia är under ständig utveckling och här har vår IT Architect en viktig roll i att hålla ihop och förbättra den.

Som IT arkitekt arbetar du med både stora och små projekt där du driver lösningsdesign, integrationsbeslut och teknisk leverans. Detta gör du i en del av ett projektteam och arbetet innebär mycket kontakt med interna och externa resurser.

Du kommer ha breda kontaktytor och samarbetar dagligen med teamet på vår IT- och Digitaliseringsavdelning, övriga medarbetare på Kia Sverige och våra kollegor i såväl Europa som Korea. Utöver detta kommer du även att ha nära samarbete med Kias underleverantörer. För att lyckas i den här rollen skall du trivas med att vara i händelsernas centrum.

Vem är du?

För att trivas och lyckas i rollen som IT Architect på Kia tror vi att du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Därtill ser vi att det är fördelaktigt om du även har arbetat med systemutveckling och arkitektur. Du bör ha god processförståelse och ha arbetat i en organisation där IT varit en viktig del för en lyckosam affär. Eftersom du i rollen har breda kontaktytor och arbetar tätt tillsammans med stödjande kollegor är det viktigt att du är en flitig relationsbyggare med god samarbets-och kommunikationsförmåga. Vidare ser vi att du behöver vara pedagogisk och det är till din fördel om du tidigare arbetat med förändringsledning. På Kia hjälps vi alla åt, varför det är av vikt att du är prestigelös i ditt förhållningssätt.

Vi tror också att du har följande bakgrund för att prestera i rollen som IT Architect:

  • Högskoleexamen inom IT eller motsvarande
  • Minst 3 års erfarenhet systemutveckling och systemarkitektur
  • God förståelse för integrationer kopplat till ERP system
  • Erfarenhet av beställarfunktion inom IT
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Passar vi dig? 

Kia Sweden har funnit sedan 2004 och är idag Sveriges tredje största bilmärke. På Sverigekontoret i Upplands Väsby norr om Stockholm arbetar idag ca 75 personer. Vår företagskultur domineras av ett dynamiskt förhållningssätt där vi är snabbfotade och förändringsbenägna i vårt arbetssätt. Vi är säljorienterade och sätter alltid kunden i fokus, vilket gör att vi kontinuerligt försöker optimera vår affär och lansera produkter och tjänster som efterfrågas av marknaden. Lokalt har vi en platt organisation där allas insats är värdefull och där vi tillsammans hjälps åt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en lyckosam affär och en miljö där vi trivs och vill bidra. Vi tror på en kontinuerlig utveckling och satsar mycket på att vara en lärande organisation där du får möjlighet att påverka, delta, lära och bidra.

Välkommen med din ansökan!