Vill du bli en del i ett spännande företag som förgyller människors liv genom event och underhållning? Har du dessutom samlat på dig en bred IT-kunskap och är nyfiken på att utvecklas inom förändringsledning? Då rekommenderar vi dig att läsa vidare!

Till Moment Group söker vi nu en IT-chef som vill vara med och driva utveckling och digitalisering inom IT-området för hela koncernen. Vi erbjuder dig en internationell miljö med stora påverkansmöjligheter där du blir spindeln i nätet för leverantörer, systemägare och IT-ansvariga på Moment Groups olika kontor.


DIN VARDAG

I rollen som IT-chef kommer du att få arbeta både operativt och strategiskt. I praktiken innebär det att ditt uppdrag innefattar allt ifrån att sätta den övergripande IT-strategin tillsammans med koncernledningen till att ansvara för drift, underhåll, support och utveckling av företagets IT-infrastruktur. Du ser också till att de IT-lösningar som finns är säkra och kostnadseffektiva. Idag är all IT outsourcad så du kommer att arbeta mycket med, och kravställa mot, de olika leverantörer som förser Moment Group med tjänster inom IT. Du kommer därtill att ägna tid åt att säkerställa delaktighet och ägandeskap från interna intressenter i de beslut du fattar.

Rollen innefattar inte något personalansvar utan man har byggt en struktur där det finns systemägare och IT-ansvariga på de olika sajterna som även har andra primära arbetsuppgifter. Som IT-chef är du ansvarig för att samordna och utbilda gruppen av IT-ansvariga så att de har kunskap och förmåga att stötta respektive verksamhet i dagliga IT-nära frågor.

Arbetsuppgifter i urval:

  • Vara den centrala IT-funktionen i koncernen
  • Att vidareutveckla konceptet och ha kontakt med IT-ansvariga på de olika sajterna.
  • Arbeta med och stötta de olika systemägarna samt kartlägga vilka system som används i organisationen.
  • Ha kontinuerlig kontakt med och förhandla avtal med de olika leverantörerna av IT-lösningar.
  • Uppdatera de IT-plattformar som finns och hitta synergieffekter mellan dotterbolagen vad det gäller dessa.VEM ÄR DU

Du är övertygad om att det hade kunnat vara du som myntade det av Gunde Svan kända uttrycket ”Ingenting är omöjligt, det är bara olika svårt”. Du har en positiv grundinställning till ditt arbete och ger inte upp förrän din målbild är uppnådd. Du är en naturlig relationsskapare med förmåga att snabbt skapa förtroende i den organisation där du är verksam och du ser själv till att söka svar på dina frågetecken, internt eller externt.

Vi tror därtill att du har några års erfarenhet som IT-ansvarig eller Projektledare inom IT. Du bör ha en bred IT-kompetens och arbetat med olika områden inom IT. Du har gedigen erfarenhet av avtalsförhandlingar med leverantörer.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise IT. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Kjerrman på mobilnummer 070-952 85 63.


OM MOMENT GROUP

Moment Group är en marknadsledande svensk underhållningskoncern bestående av en mängd bolag, teatrar och evenemangsverksamheter med bas i Skandinavien och säte i Göteborg. Moment Group består av bland annat 2Entertain, Showtic, Wallmans Group samt eventbolaget Hansen.