Vill du arbeta på ett snabbrörligt företag där den digitala transformationen är i fokus? Vi har påbörjat en resa för att kombinera ledande molnteknologi baserad på Snowflake och Microsoft Azure med toppmoderna avancerade analyser och artificiell intelligens (AI). Liber är en utav Europas ledande leverantörer av innovativa och engagerade produkter och tjänster för undervisning och lärande.

Vi letar idag efter en Senior Data Warehouse Engineer med goda kunskaper inom datamodellering!

DIN VARDAG

Som Senior Data Warehouse Engineer är du med och arbetar med att ständigt förbättra inlärningsresultaten och låta systemen nå maximal potential. Den digitala transformationen är i fokus för att verktygen och dess tjänster skall ge ett så bra stöd som möjligt för elever, lärare och skolor.

I rollen kommer du att utföra arbetsuppgifter som

 • Samarbeta med dataanalytiker och affärsanalytiker för att utforma design som sedan skall byggas i Snowflake
 • Säkerställa korrekt datamodellering enligt Data Vault-principer och bästa praxis
 • Arbeta med implementeringar med fokus på kontinuerlig leverans
 • Löpande arbeta för hög kvalitet och produktion inom testautomatisering och samarbetssessioner
 • Designa och bygga högpresterande, motståndskraftiga och effektiva pipelines.
 • Aktivt delta i data arkitektur och ELT designdiskussioner

Här får du arbeta i en organisation som har påbörjat en resa för att kombinera ledande molnteknologi baserad på Snowflake och Microsoft Azure med toppmoderna avancerade analyser och artificiell intelligens (AI).

Organisationen är en dynamisk, multifunktionell och snabbt växande med ett viktigt fokusområde med strategisk betydelse inom Infinitas Learning-gruppen. Fokus ligger nu på att låsa upp betydande affärsvärde och expanderar för att påskynda effekten ytterligare.

  VEM ÄR DU?

  Vi söker dig som:

  • Har en kandidatexamen i datavetenskap, informatik eller relevant område från högskola eller universitet.
  •  Har flerårig erfarenhet av data warehouse engineering och Software Development Lifecycle (SDLC).
  • Har praktisk erfarenhet av datalagerteknik med en molndataplattform som Amazon Web Services, Microsoft Azure eller Google Cloud Platform.
  • Talar och skriver flytande svenska och engelska.

   Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av Enterprise Data Warehouse, Data Marts, Big Data, Business Intelligens och avancerad analys.

   PASSAR VI DIG?

    

   Utbildningsbranschen, och vi med den, är i en digital transformation som skapar nya fantastiska möjligheter att utveckla produkter och tjänster som maximerar lärande.
   Vi på Liber går till jobbet varje dag för att göra skillnad i människors liv. Vi är fast beslutna att leda utvecklingen inom utbildning och därmed bidra till ett Sverige där alla lyckas med sina studier.
   Genom samarbete med de främsta forskarna, författarna, ledarna och inspiratörerna inom näringslivet erbjuder vi läromedel, kurs- och managementlitteratur i tryckt och digital form, där vi står för kunskap som gör skillnad – genom hela livet.

   Liber är en del av den europeiska gruppen Infinitas Learning, med systerbolag i Nederländerna och Belgien. Vi har vårt kontor i fräscha lokaler på Råsundavägen 12 i Solna.

   Välkommen till Liber!

   Om Liber – ett av Sveriges ledande förlag

   Kontaktperson
   I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sandra Åhs, sandra.ahs@wiseit.se

   Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då de värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur de behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

   Välkommen med din ansökan!