Peab är Nordens samhällsbyggare med 16 000 medarbetare och en omsättning på 58 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Du kommer ingå i koncernens funktion för inköp och arbeta med befintliga system inom inköp men även vara en viktig del i vårt arbete med digitalisering. Gruppen som du kommer tillhöra består av både juniora och seniora projektledare som stöttar och inspirerar varandra i arbetet och den fortsatta utvecklingen hos oss på Peab. Vi har många spännande och viktiga projekt att leda framöver och vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingen på vår digitaliseringsresa.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Att förvalta och driva något av våra befintliga system, t.ex. avtalsregister eller något inköpssystem
 • Att driva digitaliseringsprojekt inom inköp, såsom upphandling och implementation av nya system, eller vidareutveckling av befintliga
 • Att vara inköpsrepresentant i framtida digitaliseringsprojekt inom områden som miljö, kalkyl osv.
 • Att knyta goda kontakter med verksamheten för att kunna omvandla deras krav/önskemål till digitala komponenter och lösningar
 • Att samverka med andra delar inom inköp och inom koncernen

Din profil

För att lyckas i rollen har du minst 5 års erfarenhet av utvecklingsarbete inom inköp. Du bör ha tidigare erfarenhet av att arbeta som projektledare i utvecklingsprojekt inom inköp eller som konsult inom området. Vi tror att du är en duktig kommunikatör som gillar att leda och driva förändringsarbete. Du har en utbildning från universitet/högskola motsvarande civilingenjör eller civilekonom. Du skall ha erfarenhet av praktiskt inköpsarbete. Erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen är meriterande men inget krav. Har du erfarenheter från företag/branscher med liknande karaktär, dvs. decentraliserade och distribuerade verksamheteter är det positivt. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av avropssystem eller inköpssystem.

Vi ser att svenska och engelska är en naturlig del av din vardag.

Som person tror vi att:

 • Du vill arbeta med system och processer som kopplar till vårt inköp
 • Du har erfarenhet av kravställning mot systemutveckling
 • Du tycker om att arbeta i team för att lösa gemensamma utmaningar
 • Du är van att driva förändringsledning i samband med process- och systeminförande
 • Du utgår från ett helhetsperspektiv
 • Du är strukturerad och metodisk
 • Du tar initiativ, är drivande och lyhörd
 • Du stimuleras av att lösa problem och bidra till förbättringar

Placeringsort för tjänsten är antingen Malmö eller Göteborg. Du kommer resa ca 50 dagar/år inom Norden.

Vi erbjuder dig ett kvalificerat arbete med stora möjligheter att utvecklas inom vår organisation.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Wise IT. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Alexander Lindgren (alexander.lindgren@wiseit.se). Vi tar inte emot ansökningar via mail då vi värnar om din personliga integritet.

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?