Vill du skapa och designa IT-lösningar som underlättar och effektiviserar människors vardag? Vi med. Välkommen till Compago.

Compago är specialister på kundanpassade digitala verksamhetssystem. IT för oss handlar om att effektivisera och förbättra människors arbetsliv. Vi arbetar långsiktigt och bygger hållbara system med lång livslängd. För att stärka bolaget söker vi en Technical Lead som sätter riktningen och driver vår tekniska inriktning. Det är en bred och spännande roll som passar en person som ser möjligheter, brinner för teknik och trivs med att vara spindeln i nätet både internt och i våra kundprojekt.

Vad gör en Technical Lead på Compago?

På Compago är vi alla konsulter och i din roll kommer du arbeta nära våra kunder och vara tekniskt stöd och rådgivare till våra konsulter. Du är drivande i dialogen med dina kollegor för att lösa kundens tekniska behov.

Som Technical Lead är du med konsulterna från konceptstadiet, coachar och agerar bollplank och kommer med kreativa idéer. Du skapar rutiner för arbetssätt och säkerställer tydliga riktlinjer och modeller kring teknikval och hur vi arbetar med utveckling. Alltifrån källkodshantering till kodstandard och strukturer till rutiner för utrullning av system i olika miljöer.

Rollen omfattar att löpande bevaka utvecklingen i de tekniker vi använder, detta omfattar:

 • Backend kod, primärt C#
 • Generellt ramverk för frontend utveckling, primärt React och Vue
 • Verktyg för att underlätta utvecklingsarbete
 • Automatisering av deployment och kodanalys via Azure DevOps

Inom ramen för våra leveranser ingår även andra områden som du är bekant med, såsom Microsoft SharePoint, Dynamics 365, Power Platform samt Teams och tjänsteutbudet inom Azure-plattformen.

Din roll är bred och du kommer även medverka som arkitekt i våra leveranser för att tillsammans med våra konsulter finna den lämpligaste tekniska lösningen utifrån kundens behov och önskemål. Här har du förmågan att se olika plattformar och tekniker utifrån ett bredare perspektiv så de lösningar vi bygger blir hållbara på längre sikt. Du har naturligtvis en god förmåga att i diskussion motivera val av lösning både internt och i dialog med våra kunder.

I rollen som Tech Lead kommer du också arbeta direkt i våra kundleveranser med systemutveckling inom både frontend och backend.

Den vi söker

Du kommer sannolikt från och är bekväm i en roll med ledaransvar, kanske som team lead, teknisk ledare, teknisk projektledning eller liknande och har egen erfarenhet av att ha arbetat i en tekniskt konsultativ roll

Du har dokumenterad erfarenhet av ett strukturerat arbetssätt och erfarenhet av projektleveranser som konsult till kunder eller inom intern organisation. Du är konsultmässig och bekväm i rollen som ledare, van vid teknisk projektledning både vad gäller att leda dina kollegor men också i kunddialogen.

Du är självgående och uppriktig med fallenhet för att prata med kunder på alla nivåer, från användare till ledande roller. Du kommer många gånger vara den som presenterar oss och vårt sätt att arbeta både för kunder och internt i olika former av projekt.

Vår Tech-stack innehåller:

 • C#
 • React
 • Vue
 • Angular
 • Tooling verktyg inom både frontend och backend
 • CI/CD, Microsoft Devops
 • Microsoft Azure Plattform
 • Microsofts utvecklingsmiljöer

Vi tänker att du känner igen dig någorlunda i punkterna ovan och kanske har du även lite koll på Microsoft SharePoint, Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement samt Microsoft Power Plattform (Canvas App & Model Driven App) och Microsoft Teams. Du talar och skriver obehindrat svenska och engelska samt innehar B-körkort.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise IT. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alexander Lindgren på alexander.lindgren@wiseit.se (OBS! GDPR förhindrar oss att ta emot ansökningar via mail)

Din nya arbetsplats

Systemutveckling, programmering och att utveckla verksamhetssystem är Compagos grundpelare och i vårt konsultgäng finns gedigen erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Vi arbetar ihop i våra kundprojekt och avsätter aktivt och återkommande tid för att både tillsammans och på egen hand utvecklas och lära oss nya tekniker och verktyg. Vår platta organisation ger möjlighet till snabba beslut och skapar förutsättningar för medarbetare att ta plats och skapa sin egen roll. Ett framgångsrecept som vi tror på!