Brinner du för att skapa insikter från data? Vill du jobba med moderna molntjänster? Drömmer du om att vara med och bygga någonting nytt? Då hoppas vi få välkomna dig som vår nya kollega

SGDS Gruppen AB är ett nybildat bolag som innefattar säljbolagen Dahl, Optimera, Bevego, Kakelspecialisten och Konradssons Kakel. Tillsammans omsätter vi drygt 17 miljarder, har över 170 etableringar och är nästan 3000 medarbetare. Vi har Sveriges bredaste sortiment av produkter och tjänster inom området bygg och installation. Våra säljande bolag fokuserar på att driva och utveckla affärer med personal inom sälj, butik, kategori och prefab. I det nybildade bolaget SGDS Gruppen samlar vi alla affärsstödjande funktioner som exempelvis ekonomi, logistik samt digitalt och IT.

Inom SGDS Gruppen är vi mitt uppe i en digitaliseringsresa. Som del i detta initiativ satsar vi på att bli mer datadrivna. Vi har av den anledningen börjat bygga en ny dataplattform för alla bolag inom SGDS Gruppen. Dataplattformen består bland annat av Data Lake, Data Warehouse (DWH) och Master data Management (MDM). Vi bygger våra tjänster på moderna molnteknologier i Microsoft Azure.

DIN VARDAG HOS OSS

I din roll som Data Architect kommer du bland annat:

– Ta ett tekniskt ledarskap inom DWH och MDM

– Äga och underhålla informationsmodeller för SGDS koncernen

– Samla in verksamhetskrav och omvandla till lösningsförslag

– Göra utredningar och förstudier för att skapa beslutsunderlag för strategi- och designinriktningar av SGDS IT-system

Du kommer att tekniskt leda utvecklingen av dataplattformen, vara en väsentlig del av den digitala omställningen och en nyckelperson för att etablera en gemensam plattform kring master data och analytics inom SGDS Gruppen.

  VI TROR ATT VÅR NYA KOLLEGA HAR:

  – Tidigare erfarenhet av att leda implementation av datalager och BI.

  – Goda tekniska kunskaper kring databaser samt stor vana av att skapa datamodeller och ETL operationer.

  – Kompetens kring Microsoft SQL Server och Power BI.

  – Intresset av att förstå verksamheten och brinner för att hitta sätt att förbättra.

  – Ett initiativrikt sätt och driver fram resultat.

  – Bakgrund som utvecklare och är van att visualisera och dokumentera lösningar och lösningsförslag

  – Vana att presentera dessa för olika intressegrupper.

  – Eftergymnasial utbildning, gärna som ingenjör.

  DU ÄR VARMT VÄLKOMMEN

  Vi vill att samtliga medarbetare ska trivas, må bra och ha kul på jobbet. Vi har en stark tro på att våra medarbetare är avgörande i vår framgång och vi är måna om att samtliga medarbetare ska kunna växa och göra karriär hos oss.

  Några av våra förmåner är pensionsavtal enligt ITP, Rikskortet, friskvårdsbidrag, regelbundna hälsokontroller samt rabatter i alla SGDS butiker. 

  ANSÖKAN

  SGDS-Gruppen samarbetar med Wise IT i denna rekrytering och du är varmt välkommen att kontakta rekryterare Josefine Lindborg vid frågor. Ansök redan idag via vårt webbformulär då ansökningar behandlas löpande (inga ansökningar via mejl). Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på SGDS huvudkontor i Bromma.