Har du en gedigen erfarenhet inom IT & digital transformation samt inslag av utveckling och förändringsledning? Fabege präglas av en entreprenörsanda där egna initiativ och nytänkande uppmuntras! I rollen som IT och Digitaliseringschef erbjuds du en roll med stort inflytande och spännande utmaningar. Välkommen till Fabege!

 

DIN VARDAG

Som IT och digitaliseringschef leder du vår digitala transformation och ansvarar för framtagandet av en strategi som baseras på bolagets behov av IT-miljö och digitala tjänster, både nu och i framtiden. I dagsläget pågår flera digitala projekt där syftet är att förenkla vardagen för Fabeges kunder och medarbetare samt skapa kund- och affärsnytta. Ditt uppdrag blir att leda och samordna detta arbete, i nära samarbete med framförallt bolagets tekniska drift, affärsutveckling och förvaltning.

I rollen som IT och digitaliseringschef ansvarar du för utformningen av din avdelning med ett personalansvar för både ledare och medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvar för framtagande av en tydlig och över tid anpassad strategisk plan som baseras på bolagets behov nu och i framtiden
 • Samordning, utveckling och implementering av nya och befintliga IT-tjänster
 • Övergripande ansvar för företagets IT-arkitektur samt IT-säkerhet
 • Övergripande ansvarig för strukturerad datainsamling och dataanalys internt och i samverkan med kund
 • Säkerställa kontinuerlig analys i syfte att optimera fastigheternas drift, minska störningar för kunder samt hjälpa kunder att förstå deras behov bättre över tid

I rollen kommer du rapportera till Chef Teknisk Drift som sitter med i koncernledningen.

VEM ÄR DU?

  Du har erfarenhet av IT & digital transformation sedan tidigare med stort inslag av utveckling och förändringsledning. Du har god förståelse för affären och de kundfokus som krävs och har tidigare erfarenheter från näringslivet.

  Krav:

  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
  • Erfarenhet från ledande position.
  • Kunskap inom IT säkerhet
  • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet.
  • Svenska och engelska i tal och skrift.

  Det är meriterande om du har erfarenhet av machine learning och/eller AI.

  Som person ser vi att du är en person med stort eget driv, nyfikenhet, entreprenörsanda och handlingskraft. Du trivs i att leda i förändring och att verka i en dynamisk arbetsmiljö där du får vara med och forma din avdelning.

  PASSAR VI DIG?

   

  För att Fabeges medarbetare ska kunna agera snabbt och självständigt har vi en platt organisation med korta beslutsvägar. Bolaget präglas av en entreprenörsanda där egna initiativ och nytänkande uppmuntras. Medarbetare värderas högt och det är viktigt att erbjuda utvecklingsmöjligheter i en modern och prestigelös företagskultur. 2022 hamnade vi på listan som en av Sveriges bästa arbetsplatser via Great Place To Work ®.

  Fabeges personalstrategi omfattar ett starkt fokus på personalvård, trivsel och bra arbetsmiljö. Fabege lever SPEAK. SPEAK är den värdegrund som genomsyrar hela verksamheten. SPEAK står för nyckelorden Snabbhet, Prestigelöshet, Entreprenörskap, Affärsmässighet och Kundnärhet.

  För mer information se www.fabege.se

   

  Kontaktperson

  I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sandra Åhs, sandra.ahs@wiseit.se. Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då de värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur de behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

  Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!