Har du intresse för att skapa den moderna arbetsplatsen? Vi söker dig som har erfarenhet av Endpoint Management/Intune med ett brinnande intresse för att skapa bästa möjliga arbetsförutsättningar för en modern och flexibel arbetsplats.
Vill du tillhöra en ett internationellt fastighetsbolag med teknik i framkant som dessutom drivs av att ge tillbaka till omvärlden?
Hos Akelius får man tillhöra en organisation som vill göra gott och är världens största givare till SOS Barnbyar.
Nu söker IT operations en ny kollega till deras Modern Workplace team. Välkommen till ett prestigelöst team i en organisation med goda utvecklingsmöjligheter!

DIN VARDAG

Som Endpoint-specialist på Akelius kommer du tillhöra ett team på 23 personer som alla tillhör IT operations. Du kommer arbeta i en teknik i framkant, Akelius var tidig på att ta sin IT-miljö till molnet, Azure, år 2020. Man har ett dedikerat utvecklingsteam som har som målsättning att erbjuda de bästa digitala verktygen som underlättar din vardag.

Ditt expertisområde är Endpoint Management där du strävar efter att tillhandahålla arbetsplatsen med modern hantering av enheter och data i molnet. Detta innebär att du har full koll på datorer, surfplattor, installation, drift, och utvecklingen framåt. IT-säkerhet är en kritisk del av den moderna arbetsplatsen och något du även kommer sätta dig in i.

Du kommunicerar kontinuerligt med olika stakeholders inom bolaget. Du skapar och underhåller relationer med personer inom verksamheten och plockar upp behov och ta dessa vidare i dialog med IT-leverantörer. Tillsammans med IT-leverantörerna följer du utvecklingen av produkter och tjänster och agerar kravställare till viss mån. Det viktiga här är att se till att rätt personer har rätt utrustning.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Sätta processer för installation av enheter
 • Applikationshantering
 • Skapa scripts till klienter i PowerShell
 • I samarbete med IT Security kommer du utveckla Microsoft Defender for Endpoint
 • Initiera och delta på leverantörsmöten
 • Delta i uppsättningen av olika policys och konfigurationer som styr vilka enheter som har åtkomst till olika tjänster och datakällor i Microsoft Office 365

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har erfarenhet av klienthantering, såsom att hantera:

 • installationer
 • säkerhetsinställningar
 • hårdvara
 • operativsystem och programvara
 • uppdateringar
 • drivrutiner
 • licenser

Men viktigast är du som person, att du uppskattar en arbetsmiljö där frihet under ansvar appliceras, att du kan arbeta självgående och är nyfiken och framåtlutad i din person.

Hos Akelius får man styra sitt jobb självständigt och visar man framfötterna värderas det högt. Man kan snabbt utvecklas i sin roll och bolaget har som policy att internrekrytera för progress i sin karriär. Kulturen på Akelius genomsyras av prestigelöshet och organisationen har ingen påtaglig hierarki.

Varmt välkommen till oss!

PASSAR VI DIG?

 

Akelius äger 18 tusen hyreslägenheter i storstäderna New York, Boston, Washington D.C., Montreal, Toronto, London, Paris och Austin.
Akelius vänder sig till hyresgäster som efterfrågar better living, eftertraktade lägen, lokaler och lägenheter av hög kvalitet, och service av hög kvalitet.
Ett internt utvecklingsteam har som målsättning att erbjuda de bästa digitala verktygen inom bostadsfastighetsbranschen, och på lång sikt att utveckla alla applikationer internt.
Alla självutvecklade applikationer är skräddarsydda för Akelius behov som globalt företag. De bästa digitala verktygen driver tillväxten i verksamheten och möjliggör better living för Akelius hyresgäster.

Bolagets huvudägare är Akelius Foundation, en välgörenhetsstiftelse.