Stockholms Stad, Trafikkontoret, Administration

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Trafikkontoret ansvarar för att Stockholm ska ha trygga och attraktiva offentliga platser, effektiva transportlösningar och god framkomlighet. Vi planerar, bygger och underhåller gator och torg, så att stockholmarna både vill vistas och kan ta sig fram i den allt tätare staden. För att klara vårt uppdrag är vi 450 kollegor, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets nyrenoverade lokaler på Kungsholmen.

Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en vacker, ren, levande och trygg stad, både idag och i framtiden.

DIN VARDAG

I rollen som Enhetschef IT har man både personal, budget och verksamhetsansvar för enheten. Man förväntas leda och utveckla enhetens medarbetar för att vidareutveckla IT-funktionen och driva utvecklingen mot en mer digitaliserad verksamhet. IT-enhetens huvudsakliga uppgift är att stödja trafikkontorets verksamhet att nå uppsatta mål.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Styrnings och samverkan av Trafikkontorets digitala stöd tillsammans med verksamheternas för att säkerställa funktionalitet och utveckling.
  • IT-och telefoni beställarstöd, även till andra förvaltningar i fastigheten.
  • Utforma målstrategi (IT), arkitektur, riktlinjer och styrmodeller inom IT-området.
  • Samordna trafikkontorets IT-utveckling, inklusive upphandling och införande av IT-system.
  • Proaktivt bidra till verksamhetsutvecklingen med hjälp av digitalisering.


VEM ÄR DU?

Krav:

  • Akademisk utbildning inom teknikområdet
  • Flera års erfarenhet av ledarskap
  • Flerårig erfarenhet inom IT och digitalisering
  • Erfarenhet av pm3, upphandling (LoU) och ITIL
  • Talar och skriver flytande engelska

Vi söker en ledare som har tidigare erfarenhet av att driva digitalisering med konkreta resultat. Man skall vara en utvecklingsinriktad och coachande ledare som har lätt för att skapa förtroende men och bygga relation med sina medarbetare.

Kontaktperson

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sandra Åhs, sandra.ahs@wiseit.se. Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då de värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur de behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Sista ansökningsdag 2022-06-15

Välkommen med din ansökan!