Räddningstjänsten Storgöteborg.jpg

Är du en rutinerad person inom IT och IT-säkerhet och trivs med att använda och utveckla teknik? Gillar du att driva frågor kring IT-säkerhet? Trivs du med att hitta nya lösningar och förändra och förbättra? Då har vi jobbet för dig!

Bild1 Räddningstjänsten Storgöteborg.jpg

DIN VARDAG

Du är en specialist med inriktning mot säkerhet. I rollen som IT-specialist kommer du att jobba nära Informations och IT-säkerhetsstrateg. Du kommer att gå ner i det tekniska och du förstår hur säkerhet och lag kan omsättas i teknik. Det gäller att vara uppdaterad på vad som är bästa lösningen för verksamheten, vilket inte alltid är en teknisk lösning. Förståelsen för process är viktig och förståelsen för hur allting hänger samman. Du kan omvända krav till teknisk lösning, t ex krav enligt säkerhetsskyddslagsstiftningen och omforma det till teknik.

Du kommer ingå i en grupp bestående av ett flertal tekniska generalister som idag handhar RSGS IT-miljö. Tjänsten innebär säkerhetsklassning.


VEM ÄR DU

Du har jobbat ett antal år med IT-säkerhet. Du har erfarenhet och kan leda i säkerhetsfrågor. Du har projektledarkompetens och är duktig på att driva frågor inom IT-säkerhet. Du har god bedömningsförmåga och kan se saker i ett längre perspektiv och kan argumentera för din sak.

Du har mycket god kommunikativ förmåga och kan skapa förståelse, samsyn, trygghet och samverkan i verksamhetens olika delar, du är ”kittet” mellan verksamhet och IT.

Du tänker helhet och har kunskap att se vilka möjligheter förändringar kan ge och kunna förutse eventuella fallgropar. Du har förmågan att se helhet från krav, process, rutiner ner till teknik.

Du är en person som trivs i en organisation där du kan driva, förändra och effektivisera. Du har så pass mycket erfarenhet inom området att du är självgående och ser vilka förändringar/tekniska lösningar som krävs för att öka IT-säkerheten på Räddningstjänsten.

Du har vana av att hantera följande:

  • Omvärldsbevakning och strategiarbete
  • Ändra och förbättra i befintliga system
  • Projektleda förändringar
  • Bedöma tekniska lösningar inom IT-säkerhet ned i detalj vid behov
  • Du håller dig uppdaterad på tekniska alternativ och finner den bästa lösningen och förstår processen
  • Du är länken mellan lagstiftning, andra säkerhetskrav och tekniska lösningar
  • Delaktig i risk- och sårbarhetsanalyser
  • Du kan hantera en kombination av teknik, strategi, omvärldsbevakning och förändringsarbete.
  • Du kommer vara involverad i design av, och val av olika tekniska säkerhetslösningar.
  • Du behöver kunna se helhet och ha god förståelse för förvaltningsstyrning och etablerade förvaltningsmodeller.

Utbildning: Systemvetare eller motsvararande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Flerårig erfarenhet av arbete inom IT och system runt IT-säkerhet.

Meriterande:

God kunskap om ITIL, meriterande med certifiering

Kunskap om IAM är meriterande

Erfarenhet av offentlig verksamhet

ANSTÄLLNINGEN

Det här är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse. Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy och i samarbete med vår företagshälsa. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras. Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

I denna rekrytering kommer urval och intervjuer ske löpande under annonseringen.

Räddningstjänsten Storgöteborg Bild 2.jpg

ORGANISATIONSPRESENTATION

Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla att vara behövd.