Har du erfarenheten av att leda en grupp inom IT? Då kan detta uppdrag vara något för dig!

Uppdragsbeskrivning:

För vår kunds räkning söker vi en interimchef för deras IT Support. 
Du kommer ha ansvar för två grupper om totalt åtta personer och leveransen av en professionell och lösningsorienterad användar- och applikationsupport inom för kundens medarbetare. De två supportgrupperna hanterar ca 40 000 frågeställningar per år från verksamheten både i Sverige och Norge.

I din roll som gruppchef arbetar du strategiskt med att leda, planera och styra det dagliga arbetet i arbetsgruppen. Du tar initiativ och fattar beslut om verksamhetsmål, förändring- och förbättringsaktiviteter inom gruppen och verksamheten. Utveckling, coachning och stöttning av dina medarbetare är något som väger tungt i rollen som gruppchef och är en central del av din vardag.

Som gruppchef på IT-support kommer du att:

  • Säkerställa en professionell användar- och applikationsupport för IT- och Systemsupport
  • Säkerställa att ärenden hanteras effektivt, korrekt och professionellt och inom uppsatta SLA-nivåer
  • Samverka både inom och utanför kunden med intressenter, deras kunder och beställare
  • Bevaka koncernens supportbehov och tillsammans utveckla servicearbetet och nya tjänster
  • Ansvara för utveckling av processer och arbetssätt för den egna gruppen och inom funktionen tillsammans med chefskollegor
  • Ha budget- och personalansvar med uppföljning och utveckling av medarbetare


Kompetensprofil:
Vi söker dig som har minst 3–5 års ledarskapserfarenhet. Du har tidigare arbetat med IT och har god generell kunskap om klientteknologi, t ex Windows, O365, nätverk, skrivare, datorer etc. Vi ser gärna att du har erfarenhet av personalledande roller inom kundserviceverksamheter och arbete med SLA.

Som person har du ett genuint intresse av att leda och utveckla medarbetare. Ditt ledarskap grundar sig i ett uppmuntrande och coachande förhållningssätt. Du har god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta.

Du är förtroendeingivande, lyhörd och tydlig med god förmåga att skapa engagemang och ansvarstagande. Du tillför energi, är prestigelös och har en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera.

Omfattning: 100%

Språk: Svenska

Vänligen ansök snarast med:

– Ditt uppdaterade CV

– Timpris (inkl. omkostnader)

– Tillgänglighetsdatum

– En kort motivering varför du är lämplig uppdraget.