Är du en IT-projektledare som trivs att arbeta verksamhetsnära med fokus på att leverera värde genom framgångsrik ledning av affärskritiska projekt?

Avdelningen Business IT Nordics har som målsättning att bli en säkrare och modernare funktion för verksamhetens IT. I detta arbete söker Zeppelin en IT-projektledare med fokus på att leverera värde till verksamheten genom framgångsrik ledning av affärskritiska projekt.

DIN VARDAG

Som IT-Projektledare kommer du att arbeta nära verksamheten inom Norden och sätet i Tyskland. Du ansvar för att planera, leda och genomföra projekt både tekniska, men främst med fokus på affärskritiska applikationer inom området CRM, ERP och BI.

Ansvarsområden:

• Hantera förstudier, förändringar, mindre projekt till större komplexa affärssystemprojekt.

• Samarbeta med verksamhet och IT i att definiera projekt och specificera krav.

• Definiera genomförandeplan och tillvägagångssätt baserat på projektets omfattning, förväntad tidslinje och budget.

• Motivera och argumentera för resursbehov och resursfördelning i det specifika projektet.

• Delta i att utveckla och implementera Business IT:s strategi och aktivt dela expertis, metodik och erfarenhet av projektledning

• Aktivt följa utvecklingen inom projektledningsområdet genom omvärldsbevakning.

Tjänsten är placerad på Zeppelin Sveriges huvudkontor i Mölndal och du rapporterar till Head of Business IT Nordics, resor kommer att förekomma då vi levererar lösningar till företag i hela Sverige, samt samarbetar med Danmark och Tyskland.

VEM ÄR DU?

För att du ska landa in i rollen på bästa sätt ser vi att du är en resultatdriven och affärsorienterad person med erfarenhet av att leda förändring. Du är analytisk och med god förmåga att förstå affärsprocesser. Du har ett positivt förhållningsätt, är uthållig och kan komma med kreativa lösningar på utmaningar. Du är kommunikativ, strukturerad och kan planera och organisera ditt eget och andras arbete.

• Du har relevant högskoleutbildning, gärna inom datavetenskap eller ingenjörsvetenskap, alternativt erfarenhet som kan räknas som likvärdig.

• Flera års erfarenhet av planering, ledning och implementering av affärssystemlösningar och IT-projekt.

• Erfarenhet av att arbeta i nära samarbete med verksamhetens intressenter och med affärsprocesser i fokus.

• Erfarenhet av att leda workshops, kartlägga och utveckla processer samt skriva kravspecifikationer.

• Erfarenhet av olika projektmetodik, certifiering/er är meriterande.

• Kunskaper i SAP är ett plus.

• Behärskar svenska och engelska flytande. Tyska är en fördel.

ZEPPELIN ERBJUDER

Här får du möjligheten att arbeta med och utvecklas inom ett av världens starkaste varumärken – Caterpillar. Ett gediget företag med starka värderingar i en Internationell miljö. 

DEN SVENSKA VERKSAMHETEN

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder såväl nya som begagnade entreprenadmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer för industriellt bruk. I utbudet av entreprenadmaskiner hittar du över 100 maskintyper, allt från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. För Cat-motorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för elproduktion, industriella och marina applikationer samt järnvägsfordon. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service och finansiering tillsammans med gedigen kunskap hos våra servicemekaniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter i Sverige under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 520 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av Zeppelin-koncernen.

Zeppelin inifrån – möt Zeppelins medarbetare och få en inblick i deras vardag.