Är du kommunikativ och har en fallenhet för struktur och verksamhetsfrågor? Vår kund söker nu en Kravanalytiker!

DIN VARDAG

Vår ledande kund inom detaljhandel är nu i behov av en Business Analyst/Kravanalytiker. I den här rollen kommer du att vara analysera hur arbete med krav bedrivs i teamen (HR IT och HR affär) och sätta struktur och upplägg för detta. Du kommer också att hjälpa verksamheten att utifrån behov formulera kravet på rätt sätt så att det är tydligt både internt och externt. Vidare kommer du att delta på deras synkar kvartalsvis med krav som utvecklas på flera avdelningar och team

Din roll kommer att innehålla:

 • Stötta i kravkommunikation med leverantören
 • Säkrar att alla behov och aktörer är identifierade genom att ställa en mängd följdfrågortill verksamheten
 • Bryter ner behoven i ”lagom stora” krav och ser till att det inte finns motstridiga krav
 • Ser till att det sker en tydlig prioritering av krav
 • Formulera och dokumentera funktionella samt icke-funktionella krav
 • Ser till att all information som behövs i Jira för kravet finns dokumentera
 • Arbeta med specifika krav i prioriterade projekt. Vilka projekt och krav prioriteras med utvecklingsledaren som är avdelningens övergripande produktägare.
  VEM ÄR DU?

  För att lyckas i den här rollen ser vi att du har flera års erfarenhet av agil kravhantering i gränslandet mellan verksamhet IT. Du har god förståelse för hur IT-lösningar kan stödja affärsprocesserna. Du har också drivit kravarbete i flera olika typer av uppdrag, är en engagerande workshopledare och är van att anpassa metoder och arbetssätt utifrån specifika förutsättningar. Vidare har du förmågan att se möjligheter och eventuella risker, är duktig på att kommunicera och har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt. Vi ser också att du har erfarenhet av olika agila metoder såsom Kanban eller Scrum.

  PASSAR VI DIG?

  Wise IT arbetar med kompetensförsörjning inom IT. Vår uppgift är att hitta rätt person till rätt IT-jobb, genom rekrytering och konsulter. Läs mer om oss, vår kultur och våra värderingar på vår karriärsida.

  ANSÖKAN

  Har du frågor eller funderingar får du gärna höra av dig till Vendela Bennström (vendela.bennstrom@wiseit.se) eller Maria Legerius (maria.legerius@wiseit.se). Vi tar inte emot ansökningar via mail då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.