Billerud storsatsar just nu på sitt ERP- och CRM-arbete och är i startskottet av en förändringsresa i systemlandskapet. Tilltalas du av en nyckelroll där du får bidra med din specialistexpertis inom CRM och relationsskapande? Då kan vi ha rätt utmaning för dig! Billerud söker en CRM Specialist till säljavdelningen på Commercial Services. Vi ser fram emot din ansökan!

Din vardag:
Välkommen till en dynamisk vardag som IT specialist inom CRM där mycket är på gång just nu! Billerud har nyligen startat en förflyttning av företagets Supply Chain och orderhanteringssystem för att skapa mer effektiva affärsprocesser. 

Som en del av den här satsningen rekryterar Billerud nu en IT specialist inom CRM som erbjuds en tongivande roll i förvaltningsfunktionen inom Sales.

Du erbjuds ansvaret för att utveckla, driva, kontinuerligt förbättra och förvalta produktportföljen där Dynamics 365 CRM är den centrala komponenten. Här ges alla chanser till att få påverka systemets riktning framåt och utgöra en specialistkompetens i teamet.
Till din hjälp har du kollegor från verksamheten, IT och Sales samt för teknisk stöttning finns ett utvecklingsteam.
Tjänsten är placerad på något av Billeruds kontor i Karlsborg, Gävle, Skärblacka, Frövi, Gruvön eller på huvudkontoret i Solna.

Arbetsuppgifter i urval:

 • Ta fram förslag inom förvaltningsarean gällande teknik, omfång och kostnad
 • Kommunicera med verksamheten och beställare till förvaltningsarean
 • Planera och bedöma (resurs och kostnader) för planerade åtgärder och aktiviteter samt ansvara för en lyckad leveransnivå
 • Arbeta för att införa ny funktionalitet och teknik inom området som kan tillföra mervärde för Billerud
 • Vara en del av projektteam för olika förflyttningsinitiativ inom CRM och ERP

Vem är du?
För att lyckas i rollen ser vi att du är skicklig på att kommunicera och skapa förtroende. Du har en förmåga att få med andra människor och du entusiasmerar personer i din närhet. Vidare har du ett proaktivt förhållningssätt till arbetsuppgifter och ser dig själv som en person med hög servicekänsla.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

 • Flera års erfarenhet i något CRM-system som Microsoft Dynamics 365 eller liknande
 • Mycket god kunskap inom systemförvaltning
 • Erfarenhet av projektledning
 • Förståelse för komplexa beroendesamband inom IT
 • Relevant akademisk examen inom IT, systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande:

 • Känna till metoder, modeller och ramverk inom agil systemutveckling såsom SAFE
 • Erfarenhet eller förståelse för utveckling i Azure

Passar vi för dig?
Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vi utmanar konventionell paketering för en mer hållbar framtid.

För rekryterade chef Peder Björling är tillitsbaserat ledarskap och möjlighet till hybridarbete en självklarhet.

Billerud vill välkomna dig till en värderingsstyrd verksamhet där vi regelbundet pratar om våra fyra grundläggande värderingar: Sätt kunden i fokus, Våga pröva nytt, Driv förändring och Värna om varandra. Vi är stolta över att många anställda stannar hos oss länge.

Ansökan 
I denna rekrytering samarbetar vi med Wise IT. För frågor angående rollen vänligen kontakta rekryteringskonsult, Sofia Gustafsson på 076-525 90 14, sofia.gustafsson@wiseit.se

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter

Vi arbetar med löpande urval av kandidater och kan komma att tillsätta tjänsten så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!
I denna rekrytering ingår tester och en bakgrundskontroll.