Momentum Industrial utvecklas och går emot en mer digitaliserad verksamhet och söker nu en driven och engagerad IT Chef att ansvara för deras IT avdelning.

Din vardag
I denna roll kommer du att vara ansvarig för Momentum Industrials övergripande IT strategi samt ansvara för medarbetarna på deras IT avdelning. Du har ett övergripande ansvar för IT miljön, budget, medarbetare och externa partners där du ser över nuvarande applikationer och skapar strategier framåt. Teamet består idag av 6 st erfarna medarbetare som är spridda på orterna Göteborg, Linköping och Norrköping. En stor del kommer också innebära operativt arbete där du själv praktiskt deltar i verksamheten genom problemlösning av IT-relaterade frågor och utveckling samt drift av system.

Du kommer ingå i Momentum Industrials ledningsgrupp och vara direkt rapporterande till VD.

Arbetsuppgifter:

  • Långsiktig strategi och förvaltning av Momentum Industrials IT-Plattform
  • IT säkerhetsarbete
  • Budgetansvar
  • Personalansvar
  • Digital transformering
  • Projektledning
  • Vid behov utföra operativa arbetsuppgifter

Din Bakgrund
Momentum Industrial söker dig som har flera års erfarenhet ifrån att leda och utveckla IT organisationer. Troligtvis har du en utbildning inom lämpligt område men kan också ha tillskansat dig kunskapen i arbetslivet. Du har även goda erfarenheter av IT Service, drift och IT-säkerhet och förstår hur system och applikationer samverkar på ett bredare plan. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper där de gärna ser att du är kommunikativ, drivande och serviceinriktad. Du har ett stort engagemang med goda ledarerfarenheter och är duktig på att skapa långsiktiga relationer.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Momentum Industrial med Wise IT för ytterligare frågor angående rollen vänligen kontakta rekryteringskonsult, Adam Troedsson på 0766-202903, adam.troedsson@wiseit.se eller Natalie Dalberg på 0739-613046, natalie.dalberg@wiseit.se

Om Momentum Industrial
Momentum Industrial AB är en marknadsledande distributör av industriella komponenter och tjänster till den svenska och norska industrin. Vår mission är ”Tillsammans för en hållbar industri”, vilket för oss innebär att vi finns till för att tillsammans med våra intressenter bidra till att skapa en hållbar industri ur ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi omsätter cirka 1,1 miljarder SEK och har 310 talangfulla medarbetare. Momentum Industrial AB ingår i Momentum Group-koncernen som är noterat på Stockholmsbörsen.