Vill du vara en del av en organisation som arbetar för en bättre och mer jämställd värld? Kanske kommer du från IT-projektledning eller liknande och ser detta som ett självklart nästa steg i din karriär? Vi söker nu efter en IT-chef med personalansvar till Plan International Sverige. Tillsammans med ditt team kommer du att leda och stötta organisationen genom att utveckla IT-verksamheten från infrastruktur, digitala kontor, system och applikationer till digitala informationsflöden och databaser. Du kommer att vara en viktig del i organisationens fortsatta digitalisering och verksamhetsutveckling.

 

 

Om rollen

I rollen som IT-chef kommer du att arbeta strategiskt och operativt med närhet till verksamheten och IT-leverantörerna. Du kommer att leda organisationens tekniska infrastruktur och systemarkitektur och ansvara för att säkerställa att organisationens IT-system fungerar effektivt och flexibelt för att möta organisationens behov på kort och lång sikt. Som IT-chef har du ansvar för att se till att organisationen har en säker infrastruktur, att användarsupport och den digitala arbetsplatsen uppfyller medarbetarnas förväntningar samt att säkra kvalitativa och effektiva IT-lösningar med hög driftsäkerhet.

Som IT-chef kommer du också att:

  • Leda IT-styrgruppens arbete med styrning, koordinering och uppföljning av pågående IT-projekt på kort och lång sikt, inklusive utveckling av operativt ramverk och IT-road-map.
  • Analysera och leda arbetet med systemintegration och API:er för effektivt digitala informationsflöden mellan olika system och applikationer, inklusive ansvar för databasadministration.
  • Skapa en väl fungerande och kostnadseffektiv IT-verksamhet samt stödja digitaliseringsarbetet inom verksamheten.
  • Ansvara för leverantörsstyrning och upphandlingar inom IT, inklusive IT-säkerhet och GDPR.
  • Ansvara för teknisk utbildning och utveckling av personal samt ha budget- och personalansvar över en medarbetare.
  • Fungera som primär kontakt med Globala Hubbens IT-avdelning.

 

Vi söker en person med goda tekniska kunskaper och tidigare erfarenhet av att leda projekt, gärna från en liknande organisation. Du bör ha erfarenhet av att implementera nya system och lösningar och kunna kommunicera detta på ett pedagogiskt och systematiskt sätt. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

 

Om verksamheten:
Plan International Sverige är en del av den globala barnrättsorganisationen Plan International med verksamhet i 75 länder. Vi arbetar på uppdrag av barn för att stärka deras rättigheter och säkerställa att flickors lika villkor respekteras. Plan International är partipolitiskt och religiöst oberoende och allt vårt arbete utgår från FN:s barnkonvention.

Kontoret är baserat i Hammarby Sjöstad, i nyrenoverade fräscha lokaler. Som anställd hos Plan erbjuds du ett meningsfullt arbete där du bidrar till att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor. Vår vardag präglas av en avslappnad, vänlig och prestigelös atmosfär med en stark vi-känsla. Våra värderingar tillsammans, öppenhet, handlingskraft och långsiktighet genomsyrar hela organisationen. Plan International Sverige är en föräldravänlig arbetsplats som främjar en god balans mellan arbete och fritid.

 

Kontaktperson I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Jesper Nyström, 076 199 33 72. Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då de värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur de behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!