Är du en kunnig Lösningsarkitekt som lockas av att arbeta i ett modernt bolag där du får vara med och skapa morgondagens finansiella arkitektur?

Vill du arbeta långsiktigt och hållbart med kunden i fokus på ett internationellt företag i hjärtat av Stockholm och den svenska finansmarknaden?

Då kan rollen som Lösningsarkitekt passa dig!


Din vardag:

I rollen som lösningsarkitekt hos Euroclear kommer du ha en central roll i den modernisering av arbetssätt och utvecklingsverktyg som pågår.

Här kommer du att ansvara för att definiera och utveckla lösningsarkitekturen för den digitala plattformen under de kommande åren. Du kommer att arbeta nära hela organisationen för att säkerställa att den digitala plattformsarkitekturen stödjer affärsmål samt kundens behov.

Du kommer att arbeta med uppgifter som att:
• Definiera och utveckla den digitala plattformsarkitekturen.
• Löpande driva arkitektur- och tekniska designfrågor.
• Framtidssäkra infrastruktur, API:er, säkerhet, skalbarhet och prestanda.

I arbetet kommer du att vara en del av ett cross-funktionellt team och därmed arbeta tätt med representanter från verksamheten och utvecklingsteamet.

Placering: hybrid arbetsplats med kontor i Stockholm city.

 

  Vem är du?

  Vi letar efter dig som har:

  • Kunskap inom lösningsarkitektur och design
  • Erfarenhet av molnarkitektur, gärna i MS Azure
  • Praktisk erfarenhet och förståelse av moderna IT-utvecklingstekniker inklusive Test Automation, DevOps, CI/CD och Agile
  • Erfarenhet från högpresterande IT-utvecklingsteam
  • Talar och skriver flytande svenska och/eller engelska

  På Euroclear är teamet starkt kollegialt och samarbetsvilligt, där man värdesätter humor, öppenhet och ödmjukhet i arbetet tillsammans. En passion för innovation, automatisering och att hitta smarta sätt att lösa problem är också viktiga egenskaper som kommer att uppskattas.

  Passar vi dig?

  Euroclear Sweden är Sveriges värdepapperscentral. Vi bidrar till en säker och effektiv hantering av värdepapper på den svenska marknaden och har gjort det sedan 1971.

  Vi har en gedigen kunskap och expertis då vi varit navet i den svenska finansmarknaden i över 45 år. Den kunskapen delar vi gärna med oss av.

  Som anställd på Euroclear får du möjlighet att arbeta i en internationell miljö som präglas av öppenhet och mångfald. Vi erbjuder många aktiviteter för dig som anställd vad gäller kompetensutveckling inom din profession, samt möjligheter att växa inom företaget, både i Sverige och internationellt. Du erbjuds också en rad förmåner inom träning och hälsa för att skapa balans i livet.

  Läs mer på: Euroclear Sweden – Sveriges värdepapperscentral – Euroclear

  Kontaktperson

  I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sandra Åhs, sandra.ahs@wiseit.se. Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då de värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur de behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

  Urval för tjänsten sker löpande.

  Välkommen med din ansökan!