Är du en erfaren projektledare och ute efter ett nytt spännande uppdrag? Se hit!

Uppdragsbeskrivning:

Vår kund är inne på en förändringsresa som omfattar hela bolaget och där den strategiska utvecklingen systemlandskapet och dess roadmap är en avgörande del.

Uppdrag och ansvarsområde

Vår kund har en uttalad ambition att bli en ”low-cost”-retailer. För att klara detta behöver arkitekturlandskapet både förenklas och bli mer standardiserat. Ett arbete för att definiera en konkurrenskraftig målarkitektur har nyligen avslutats där slutsaten är att man behöver byta ut, konsolidera och modernisera stora delar av nuvarande core system såsom ERP, POS, Ecom och CRM/Loyality. En central del i arbetet framöver blir att implementera ett nytt affärssystem (ERP).

Vi söker nu en projektledare som kan leda bytet och implementeringen av ett nytt affärssystem och kassasystem. Som projektledare kommer du rapportera till en styrgrupp bestående av medlemmar från koncernledningen samt ansvara för en projektorganisation med medlemmar från olika funktioner såsom logistik/lager, finans, sälj- och marknad, IT m fl.

Erfarenhet

Vi söker en senior projektledare med gedigen erfarenhet från affärssystemsprojekt m a p upphandling, implementation, migrering samt lansering inom nordiska detaljhandelsbolag och som vet vad som krävs för att lyckas stänga ERP-projekt på tid, inom budget. För att lyckas har du erfarenhet från att ha genomfört flera affärssystemsbyten och vet vilka framgångsfaktorerna är. Ledarskapet är en viktig komponent av rollens framgång och en stor del av rollen innebär förändringsledning. Du har erfarenhet av att navigera i IT-organisationer med många stakeholders och leverantörer.

Kompetenskrav

  • Gedigen erfarenhet av projektledning inom detaljhandel-/retail bolag och som är aktiva på den nordiska marknaden 
  • Gedigen erfarenhet från ERP projekt inom detaljhandel, både med avseende på upphandling, implementering, migrering och lansering. Erfarenhet från Microsoft AX eller IFS är meriterande.
  • Strukturerade och resultatorienterad
  • Erfarenhet av att upphandla, styra och jobba med system integratörer
  • Mycket god kommunikatör med vana att kommunicera både ”uppåt” och ”nedåt” inom organisationen

Meriterande

  • Projekterfarenhet från kundnära system såsom POS, CRM/Loyality och Ecommerce

Personliga egenskaper

  • Affärsorienterad, förstår storlek på investering i förhållande till ett företags storlek
  • Analytisk och drivande
  • Jordnära

 

Omfattning: 100%

Språk: Svenska

Vänligen ansök snarast med:

– Ditt uppdaterade CV

– Timpris (inkl. omkostnader)

– Tillgänglighetsdatum

– En kort motivering varför du är lämplig uppdraget.