Vill du komma till ett företag där du får jobba nära kundens verksamhet och agera rådgivande part? Längtar du efter en miljö där det är högt i tak, hög grad av medbestämmande och en kultur som präglas av prestigelöshet? Då kan rollen som BI-konsult på Insera vara rätt för dig! Vi söker nu en engagerad och erfaren BI-konsult som vill vara med och utveckla deras kunders affärer. 

Din vardag:
Som BI-konsult på Insera kommer du att arbeta tillsammans med ditt team och andra i organisationen för att utveckla kundens affärer på ett rådgivande sätt. Du kommer vara involverad i hela kundprocessen – från uppstartsmöte till implementering och leverans.

Som BI konsult kommer du bland annat:

 • Ta fram, analysera, paketera och visualisera data.
 • Genomföra behovsanalyser för att förstå kunds behov och kunna leverera rapporter och visualiseringar som hjälper deras verksamhet.
 • Agera rådgivande mot kund under hela processens gång och även hjälpa dem med förvaltning av tjänsten.
 • Kontinuerligt löser du ärenden som kommer in från de kunder du jobbar med på daglig basis

Som BI-konsult på Insera samarbetar du med flera olika kontaktytor både internt – andra affärsområden inom bolaget samt säljare och utvecklare, samt externa parter. Det kan även förekomma att du hjälper kunden att kravställa mot deras leverantörer när implementationen genomförs.

  Vem är du?

  För att lycka i rollen tror vi att du har några års erfarenhet av att jobba som BI, verksamhets eller affärskonsult. Du har tidigare jobbat med databehandling, modellering och integrationer. Du har mycket goda kunskaper i SQL. Vidare talar du flytande svenska och engelska.

  Som person tror vi att du är duktig på relationsbyggande och snabbt kan sätta dig in i olika människors kontext. Du tar ett stort ägandeskap över dina uppgifter och har ett strukturerat arbetssätt. Utöver detta har du en analytisk ådra och kan snabbt identifiera vad som skapar värde för kund.

  Hur du ansöker

  I den här rekryteringen samarbetar Insera med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Gustaf Linder, gustaf.linder@wiseit.se . Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

  Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

  Passar vi för dig?

  Insera AB är en del av View Group med ca 700 anställda i Sverige, Norge Finland och Indien med en total omsättning av närmare 800 miljoner SEK. Insera har sedan 1995 levererat lösningar för besluts- och ledningsstöd genom att erbjuda ett komplett BI-system med stöd för analys, rapportering, budget, prognos, planering och visualisering.

  Insera är specialister inom effektivisering av arbetsprocesser och skapar på så sätt mervärde för stora som små kunder.

  Du hittar Inseras kunder inom både den privata och offentliga sektorn. Från kontoren i Norrköping och Västerås arbetar idag ett väletablerat team av olika specialister inom BI och verksamhetsutveckling. Här tar du del av en organisation med högt i tak och en arbetskultur som präglas av en prestigelös och hjälpsam attityd.