Jobbar du som informationsarkitekt idag och är redo för nästa kliv i karriären? Vill du vara med och bygga upp data governance från grunden på ett finansiellt institut? Hos SEK blir du en del av en välkomnande och stabil organisation som jobbar för att öka konkurrenskraften hos svenska exportföretag och skapa en hållbar tillväxt och stark svensk exportnäring. Ta chansen – sök rollen som informationsarkitekt!

Din Vardag

I rollen som informationsarkitekt kommer du tillhöra ett team av fem andra arkitektkollegor med olika inriktningar. Ni är med i olika initiativ och projekt, ofta i rådgivande form mot olika funktioner i verksamheten.

Som informationsarkitekt kommer du jobba särskilt nära en Data Governance Manager. Ni kommer tillsammans bygga och forma data governance från grunden på SEK. Du bidrar med konkreta aktiviteter för hur organisationen skall jobba med information. I din roll kommer du bland annat:

  • Dokumentera befintliga och tillkommande datamodeller
  • Analysera och designa Data Lineage lösning utifrån satt strategi
  • Arbeta nära de olika affärsområdena och supportera inom Data Management samt driva underhåll av detta i projekt såväl som daglig verksamhet.
  • Vara delaktig i att sätta upp processer och utveckla strategier kring datamodeller, Data Management och Data Lineage.
  • Vara delaktig i att sätta upp ett Data Office för verksamheten

I din roll kommer du jobba självständigt men också i teamkonstellation – utifrån ett holistiskt tänkande kommer du identifiera problem och utveckla genomförbara lösningar som generar värde.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Informationsarkitekt tror vi att du har:

  • Tidigare relevant arbetslivserfarenhet inom området
  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Tidigare arbetat med datamodellering och Data Lineage
  • Erfarenhet av SQL och Sparx EA eller motsvarande verktyg
  • Talar och skriver svenska/engelska obehindrat

Vi blir extra intresserade om du tidigare har erfarenhet av att jobbat inom sektorn bank och finans. Som person tror vi att du har en god kommunikativ förmåga och får energi av att samarbeta med andra samt utveckla deras idéer. Vidare är du resultatorienterad, du har en förmåga att anpassa dig efter kontext och problem för att uppnå dina mål. Du har en god förmåga att plocka in andra perspektiv och vara kreativ i hur du tar dig an uppgifter.

Hur du ansöker

I den här rekryteringen samarbetar Svensk Exportkredit med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Gustaf Linder, gustaf.linder@wiseit.se . Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

TILLSAMMANS FÖR ÖKAD SVENSK EXPORT

Jobba för en hållbar värld genom ökad svensk export! Med affärsmannaskap , starkt kundfokus och en vilja att nå resultat, blir du en viktig lagspelare i Team SEK. Det finns en närhet och enkelhet här som underlättar samarbete och gör beslutsvägar korta. Vi tar vara på engagemang och gör det möjligt för alla att ta ansvar och vara med och påverka. I vårt ekosystem av förstklassig kompetens kan du verkligen växa. Var med och forma vår historia, som går över gränser och generationer.

OM SEK

SEK är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder. Vi finansierar även omställning i Sverige och utomlands. I vårt uppdrag ingår att administrera det statsstödda CIRR-systemet. I 60 år har lån från SEK gjort det möjligt för generationer av svenska företag att växa. Med ökad export skapar vi tillväxt i Sverige och bidrar till nytänkande lösningar för en hållbar utveckling i världen.