Digitaliseringschef till Räddningstjänsten Storgöteborg

Vill du leda utvecklingen och implementeringen av Räddningstjänsten Storgöteborgs digitaliseringsstrategi? Kom med på räddningstjänstens förändringsresa som digitaliseringschef.

Din vardag

I rollen som digitaliseringschef kommer du att ha övergripande perspektiv på organisationens IT-miljö. Genom kartläggning kommer du att arbeta fram och kommunicera ut en samlad digital strategi för hela förbundet.

Som digitaliseringschef bidrar och vägleder du till att organisationen står väl rustad inför framtida behov. Strategiskt driver du förändringar och effektivisera processer för att nå dom gemensamma digitala målen.

Med din kunskap och erfarenhet inom behovsanalys och kravställning hjälper du till att fatta rätt beslut kring utvecklingen. Du kommer att implementera nya digitala lösningar men även samordna och effektivisera redan befintliga IT-insatser. I din roll kommer det även ingå personalansvar och du rapporterar till förbundsdirektören samt ingår i verkställande ledningen.

En framgångsfaktor i rollen är att hämta inspiration från omvärlden och etablera samarbete med andra myndigheter, kommuner och företag.

Vem är du

Räddningstjänsten söker dig som är trygg i din kunskap inom förändringsledning på strategisk nivå och har flera års erfarenhet inom olika typer av digitaliseringsfrågor. Du vill arbeta och utvecklas i gränslandet mellan IT-området och offentlig förvaltning.

För tjänsten krävs att du är självgående, har stor förmåga att leda och inspirera andra. Men även att du drivs av fördelarna att skapa goda relationer både internt och externt.

Vi ser även att du har:

– Minst 3 års chefserfarenhet inom IT med fullt ansvar för personal, ekonomi samt styrning av policy och rutiner.

– Tidigare ansvarat för olika digitaliseringsprojekt och drivit dem utifrån ett arbetssätt inom projektledning.

– Arbetat med kravställning vid olika IT-relaterade upphandlingar.

– B-körkort

– Pratar och skriver svenska och engelska obehindrat

– Systemvetenskaplig utbildning eller motsvarande

Vi ser erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning som meriterande.

Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt förbundets policy. Då detta är en säkerhetsklassad tjänst, måste man ha svenskt medborgarskap för att söka.

Passar vi dig

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 830 000 invånare. I dessa kommuner ansvarar vi för räddningstjänst enligt Lagen om skydd mot olyckor. Vårt uppdrag innebär att förebygga och begränsa olyckor, genomföra räddningsinsatser samt arbeta aktivt med samhällets risk- och hotbildsanalyser. RSG deltar i räddningstjänstens utveckling genom samverkan, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande arbetsplats med 850 anställda där idéer och initiativ är välkomna. Om du gillar att arbeta för och med människor kommer du att trivas här. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Friskvård är viktigt för oss och alla medarbetare har tillgång till olika träningsaktiviteter på arbetsplatsen.

 

Kontakta mig för mer information

Ansök utan CV