Söker du en spännande ledarroll där du får möjlighet att driva förvaltning, utveckling- och implementering av outsourcade system? Är du en erfaren ledare med stark teknisk kompetens och förmåga att motivera och utveckla ditt team? Presto är på en spännande tillväxtresa där vi kontinuerligt går in på nya marknader både i Sverige och Europa och söker dig som vill spela en avgörande roll i vår framfart. Missa inte chansen – ansök till tjänsten som Head of IT System Management redan idag!

Header Presto.PNGDin vardag

Som Head of IT System Management hos Presto så kommer du att leda teamet som ansvarar för förvaltning och utveckling av våra outsourcade system. Du ansvarar även för att utveckla och underhålla en robust utrullnings- och migreringsstrategi. Det för Prestos förvärvade bolag i Sverige och Europa.

Du kommer även att:

 • Leda och motivera teamet av systemförvaltare
 • Bygga och stärka en organisation som stödjer förvaltningsmodellen och dess forum, med fokus på redundans
 • Ansvara för att teamet följer Prestos förvaltningsmodell och att förvaltning sker i enlighet med den framtagna strategin
 • Verka inom IT ledningen, utveckla och genomföra IT-strategier som stödjer Prestos tillväxtplaner
 • Ha övergripande ansvar för Prestos outsourcade system och ansvara för systemimplementering av våra centraliserade system i Sverige och Europa
 • Ansvara för upphandling av de system som ligger inom ansvarsområdet

Som Head of IT System Management rapporterar till Group CIO och är en del av IT-ledningen hos Presto. Du utgår du från Prestos huvudkontor i Stockholm med möjlighet till delvist flexibelt distansarbete. Resor kan förekomma i tjänsten.

Vem är du

Vi tror att du har dokumenterad förmåga att leda och motivera team. Du har tidigare erfarenhet utav implementationsprojekt på koncernnivå från en internationell miljö. Där du lärt dig arbeta effektivt över arbetskulturella gränser. Du trivs i en föränderlig miljö och besitter en stark problemlösnings- och beslutsförmåga.

Krav:

 • Relevant utbildning från högskola inom data/IT eller motsvarande erfarenhet
 • Erfarenhet av att ha arbetat i en ledande position
 • God erfarenhet och kunskaper inom systemimplementationer av centraliserade system på koncernivå
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av projektledning och av att arbeta i projekt

Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-ledningsarbete samt erfarenhet av att upphandla systemavtal.

Om Presto

Presto AB grundades 1959 och är Europas ledande aktör med ett heltäckande erbjudande inom brandskydd, första hjälpen och säkerhetsutbildning. Vår vision är att tillsammans med våra kunder rädda liv.

Som medarbetare på Presto gör du skillnad. Vi som jobbar på Presto har olika bakgrund och erfarenhet, men gemensamt för alla är en drivkraft att växa och att arbeta tillsammans som ett lag. Vi letar efter dig med rätt inställning och en ambition att utvecklas!

Ansökan & kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Presto med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Anja Widell på anja.widell@wiseit.se.

Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!