Wise IT Konsult står inför en spännande expansionsresa, och nu kommer vi växa vår konsultverksamhet med en satsning inom IT- projektledning.

Vi söker nu dig som drivs av att utgöra länken mellan verksamhet och IT, som vill ligga i framkant i arbetet med kunders digitala lösningar, och vill fortsätta växa i din roll som projektledare tillsammans med oss.

Vi vågar påstå att vi, då vi ingår i en av Sveriges ledande HR-koncerner, samtidigt som vi har lång erfarenhet av kompetensförsörjning inom IT, gör oss till landets mest attraktiva konsultbolag inom IT. Vi tror på lyhördhet och det nära ledarskapet, i ett arbetsklimat som präglas av tillit och lärande. Hos oss finns de rätta organisatoriska förutsättningarna för att skapa team som ges frihet att utvecklas, med hjälp av de stödresurser som krävs. Som konsult inom IT- projektledning hos oss, har du alltid en närvarande konsultchef som tillsammans med dig säkerställer att du får växa inom din profession, i ett nära samarbete med dina kollegor i teamet.

För att passa för rollen motiveras du av en tjänst där fokus ligger inom samarbete och kommunikation, med såväl externa som interna intressenter, leverantörer och beställare. En roll som IT- projektledare hos Wise IT innebär att i uppdrag av kund projektleda och utveckla system, processer och/eller projektleda införandet av olika typer av IT- lösningar. Du har en avgörande roll i att planera, genomföra och följa upp projektet. Inte sällan ingår det även att i ditt ansvarsområde utveckla och upphandla IT- lösningar och tjänster utifrån kundens behov. I ett typiskt uppdrag hos oss arbetar du löpande med projektrapportering, identifiering/hantering av problem som uppstår längs vägen samt dedikerat arbeta med löpande informationshantering till berörda. Som projektledare har du en mycket viktig roll i resurshanteringen, där du smidigt såväl hanterar som optimerar tillgängliga resurser (personal, budget och tekniska verktyg etc.)

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av projektledning, där du själv har drivit och ansvarat för projekt inom IT, till exempel digitalisering, processkartläggning, förstudier eller implementation. Vi söker även dig som har arbetat i roller som systemförvaltare, systemägare och liknande.

Du får gärna vara en utpräglad ledare, med god kunskap inom någon eller flera projektledningsmetoder och/eller agila metoder, ramverk och verktyg (ex. SAFe, Scrum och Kanban).

Sannolikt har du en relevant högskole-/universitetsutbildning inom IT/Systemvetenskap. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att passa för rollen tror vi att du är en lyhörd, analytisk och kommunikativ person. Du trivs i ett arbete som ställer krav på problemlösning och initiativtagande.

Om Wise IT

Wise IT är experter på kompetenslösningar inom IT. I en snabbföränderlig värld och med teknikdriven utveckling arbetar vi med att säkra konkurrenskraftig IT-kompetens. Det gör vi genom att erbjuda våra medarbetare utmanande uppdrag hos intressanta uppdragsgivare, där vi alltid ser till varje medarbetares fulla potential. Människan har en självklar plats i en framtida teknikutveckling, och genom att inkludera fler i IT-branschen och skapa en mer jämställd rekrytering utmanar vi en traditionell bransch och förändrar framtiden för företag och individer. Wise IT är en energifylld arbetsplats med härliga kollegor, ett öppet klimat och stora möjligheter till utveckling! Vi tror att människor presterar bäst då man får göra det man är riktigt bra på och vi lägger stor vikt vid vår företagskultur som grundas i våra värderingar passion, samarbete, ansvar och mod som vi tillsammans tagit fram.

Vi tycker det är viktigt att man mår bra och har kul på jobbet; därför är hållbarhet och hälsa saker vi värdesätter högt. Vi erbjuder så klart friskvårdsbidrag och har även ett flertal initiativ kopplat till CSR såsom samarbeten med Mentor, Röda Korset och gymnasieskolor för att nämna några.

Wise IT är en del av Wise Group som är noterade på Nasdaq OMX SmallCap sedan 2015.