Är du en strukturerad person med erfarenhet av portföljförvaltning? Har du dessutom en kreativ ådra och lätt för att se nya lösningar? Vill du vara med på en digital transformationsresa hos ett väletablerat och starkt varumärke? Läs vidare och se om det är dig vi söker till den nordiska rollen som Process and Portfolio Manager!

DIN VARDAG
Som Process och Portfolio Manager kommer du att arbeta nära våra leveransteam i Sverige och Finland för IT-projekt där du bidrar till att skapa tydlighet och bättre leverans. Du kommer att vidareutveckla och förvalta de modeller och arbetsverktyg som används inom projektledning och vid behov stöttar du projektledarna kring dessa. Du ansvarar löpande för kommunikation och informationsspridning kring pågående och planerade projekt i syfte att identifiera beroenden och synergier mellan projekt.

Vidare driver du ett internt prioriteringsforum där beslut fattas angående prioritering av pågående projekt. Tillsammans med ekonomiavdelningen jobbar du med budgetuppföljning för projekten.

Den andra delen av ditt arbete blir att ansvara för en övergripande samordning av processer inom IT och mot verksamhet samt att kontinuerligt se över och förbättra processerna för att möta marknadens behov och även följa nya lagar och regelverk. Vid behov samlar du vårt interna processforum för att fatta beslut kring nya processer.

Då detta är en nordisk roll förekommer resor utanför Sverige, ibland med övernattning.

DIN BAKGRUND
Vi söker dig som självständigt kan driva ditt arbeta framåt. Du är noggrann, strukturerad samt har förmåga att kunna lyfta blicken och se samband. Du är lösningsorienterad, har en god simultanförmåga och tycker att det är roligt med många kontaktytor. Vidare är du kommunikativ och bra på att skapa relationer. Vi ser också att du har ett starkt sifferintresse och analytisk förmåga.

Formella krav inkluderar:

  • 5 års relevant erfarenhet inom IT med portföljförvaltning
  • Erfarenhet av projektledning, processarbete och agila arbetsmetoder
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal såväl som skrift

Det är ett plus om du har:

  • Erfarenhet av ITIL
  • Akademisk examen

VAD VI ERBJUDER
Eftersom du har läst så här långt ner i annonsen gissar vi att du finner rollen ganska intressant, vad kul! Nu är det dags för oss att berätta lite om vad vi erbjuder dig mer än en utmanande och rolig roll att växa i.

Oavsett hur bra vi trivs på jobbet tycker vi att det är viktigt att det finns en balans mellan jobb och ledig tid. Inom Asiakastieto Group arbetar vi kontinuerligt med välmående och hälsa som förbättrar människors välbefinnande och bidrar till att våra anställda får de förutsättningar de behöver för att prestera när de är på jobbet och kunna koppla av när dagen är slut. Titta gärna på vår film längre ner i annonsen för att få en känsla av vilka vi är.

Asiakastieto Group är ett svenskt-finskt företag med engelska som arbetsspråk – därför bör du vara flytande i engelska i såväl tal som skrift.

OM DU VILL VETA MER
Du är varmt välkommen att kontakta mig om du har frågor om positionen eller om UC. Vi bearbetar ansökningarna löpande och tjänsten kan därmed komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vänta därför inte till sista ansökningsdag! Vi önskar att ansökningshandlingarna ska innehålla ditt CV, klicka på ansökningsknappen för att komma vidare till UC’s hemsida. Vi har tyvärr inte möjlighet hantera ansökningar som skickas till oss via e-post.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!

UC is one of the leading business and credit reference agencies in Sweden. The company provides digital refined business information and comprehensive credit reports that enable companies and private individuals to make intelligent decisions. Customers include companies, private individuals and the public sector. Since July 2018, UC Group is a part of Asiakastieto Group Plc. In 2017, Asiakastieto Group’s net sales totaled EUR 131 million and at the end of 2017 the Group employed nearly 500 people based in seven cities in Sweden and in Finland.

Kontakta mig för mer information

Ansök utan CV