Vill du arbeta med Applikationsdrift av finans och risksystem? Trivs du med korta beslutsvägar och att arbeta i ett bolag som gör skillnad för svenska bolag i världen, då kanske detta är något för dig?

På SEK arbetar du i ett stabilt statligt bolag som har i uppdrag att främja svensk export och är marknadskompletterande till bank- och kapitalmarknadsfinansiering. Enligt 2017 års medarbetarundersökning känner 85% stort engagemang för sina arbetsuppgifter på SEK.

Din Vardag

I rollen är du ansvarig för drift av SEKs system för upp- och utlåning samt för kringsystem inom risk och rapportering. Du kan även få arbeta med SEKs olika interna stödsystem. Du samarbetar och skapar lösningar i nära samarbete med infrastruktur, utvecklare och ledningsfunktioner.

Du är med i hela utvecklingsprocessen (krav, utveckling, test, deploy och övervakning) med fokus på att skapa god förvaltningsbarhet, stabilitet och att lösa problem. Du kontrollerar att system- och miljöstatus är tillfredsställande och felsöker vid incidenter samt hanterar återställningar.

Du arbetar tillsammans med 4 andra engagerade och självständiga kollegor inom Applikationsdrift. Driftmiljön är Linux för ett av affärssystemen, i övrigt är det en Windows-miljö. SEKs egenutvecklade funktioner är skrivna i .NET eller i SQL-server-miljö. Du arbetar till exempel med laddningar och extraheringar i Microsoft SQL Server, drift av flöden mellan de olika systemen, databasdesign/scheman och arbete med schedulerings- och övervakningsverktyg. Du kommer även över tid vara delaktig i olika projekt, t ex funktionella förändringar, uppgraderingar eller migreringar.

Vem är du?

Vi söker dig med erfarenhet av applikationsdrift i Windows-miljö. Du är van att arbeta i en bred roll och ta ansvar för Applikationsdriftfrågor tillsammans med utvecklare, infrastrukturspecialister och verksamhet. Du är en duktig problemlösare som gillar system, se samband mellan olika system och att kontrollera så att systemen fungerar som planerat.

Vi ser gärna att du har kompetenser att vidareutveckla hos SEK, som är en bra plats att utvecklas på!

Som person känner du också igen dig i SEK:s värdeord som är samarbete, lösningsorientering och professionalism. I gruppen är gott samarbete och att ställa upp på sina kollegor viktigt.

Är du intresserad?

I denna rekrytering samarbetar SEK med Wise IT. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Jonas Hogener på 076-000 18 04. Inget CV behövs utan du söker lätt utan. Vi kontaktar löpande för en första telefonavstämning och inför eventuell intervju kompletterar vi med CV.

Passar vi dig?

AB Svensk Exportkredit är ett bolag som ägs till 100 % av svenska staten. Vårt uppdrag är att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgång till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vi är en marknadskompletterande aktör, vilket innebär att vårt erbjudande är ett komplement till bank- och kapitalmarknadsfinansiering för exportörer som vill ha olika finansieringskällor. Genom ett starkt internationellt nätverk, lång erfarenhet och kompetens inom exportfinansiering kan vi skapa kundnytta till marknadsmässiga villkor. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2016 lånade SEK ut sammanlagt 54,8 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder.
Ytterligare information om SEK finns på vår hemsida: 
www.sek.se

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Centralt läge
  • Eget ansvar
  • Fast lön