Folksam står inför en spännande förändring i att möta krav och förväntningar från både omvärld och kunder. Nya tekniker kommer att kräva nya processer och angreppssätt. Ett viktigt område är IT Service Continuity Management där Folksam vill ligga i framkant och rekryterar därför nu en person som ska ansvara för och driva funktionen framåt inom Folksam IT.

Din Vardag

Du ansvarar övergripande för funktionen inom IT Service Continuity Management och ser till att rutiner och processer finns och utvecklas för att möta framtidens krav. Genom att utveckla, driva och förbättra processer inom området möjliggör din funktion för avdelningar och IT-partners att ta ansvar för sitt eget kontinuitetsarbete.

Du kommer att bli en central person inom IT på Folksam och samarbeta över hela IT samt nära arbeta tillsammans med styrgrupp för kontinuitet, IT-ledning och med ansvarig för BCM.

Eftersom Folksam IT verkar i en multi-sourcad ITSM-organisation är samarbete med externa partners ett viktigt inslag för IT Service Continuity Management-funktionen. Du förväntas här tillse att även externa partners har planer, rutiner och processer för IT Service Continuity Management.

Din roll är även som senior ledare att aktivt arbeta med och skapa medvetenhet och utbilda kring området, där du förväntas ta området framåt och definiera vision och strategi för framtidens IT Service Continuity Management på Folksam IT. Rollen innebär att du är ytterst ansvarig för funktionen och du agerar även team lead.

Vem är du?

Vi söker dig med gedigen och branschledande erfarenhet från IT Service Continuity Management samt aktuella ramverk som tex ITIL, ISO 22301 och ISO 27031. Du har tidigare arbetat med att etablera och utveckla IT Service Continuity Management på ett medelstort- eller större bolag och är därigenom väl förtrogen med de utmaningar som följer. Du är väl insatt i området, samt dess kringliggande områden så som informationssäkerhet. Du har god förmåga att övertygande kommunicera, förankra och utbilda inom ämnet.

Det är meriterande om du har erfarenhet från multi-sourcade organisationer och från bank- och finansbranschen. Dock tror vi att även du som verkar i annan bransch kommer att kunna bidra med din kompetens och erfarenhet och hjälpa Folksam IT in i framtiden.

I denna rekrytering samarbetar Folksam med Wise IT. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Jonas Hogener på 076-000 18 04. Om du är intresserad är du välkommen att ansöka. Inget CV behövs i första steget. Efter det kontaktar vi intressanta kandidater för en första telefonavstämning och inför eventuell intervju kompletterar med CV. Urval sker löpande.

Hos Folksam gör du karriär i ett ansvarstagande företag!

På Folksam arbetar idag 3900 medarbetare, varav ca 550 på IT. Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam: 

www.folksam.se/att-jobba-har

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, och Akademikerföreningen Mia Salonen 08-772 75 24, och Handels Mikael A Karlsson 0708-31 51 32.