Folksam står just nu inför stora förändringar och ökad förändringstakt för att möta upp mot nödvändig förflyttning och förändring av både verksamhet och IT. Ett prioriterat uppdrag i detta är att se över systemplattformar och med hjälp av utveckling skapa nya lösningar och produkter för området Liv och Pension, ett mycket viktigt affärsområde för Folksam. Därför söker vi nu en innovativ lösningsarkitekt som är van att arbeta i komplexa miljöer och som vill driva ett spännande förflyttningsprojekt! På Folksam arbetar idag 3900 medarbetare, varav ca 550 på IT. Här kan du läsa mer om hur ny teknik tar Folksam in i framtiden.

Din vardag

I rollen som lösningsarkitekt arbetar du nära tekniken och är en ledande person i det pågående förflyttningsprojektet där gamla lösningar ska bli till nya. Målet är att förflytta sig från stordatormiljö (Mainframe och IBMi) och där är du som lösningsarkitekt en viktig och avgörande drivkraft för att komma framåt i det arbetet.

Du leder arkitekturarbetet i gruppen och arbetar nära utvecklare, testare, scrum masters, produktägare, förvaltningsledare etc. Du är också medlem av PO-rådet där beslut kring systemen fattas. Du är också strategiskt ansvarig inom området för att ta fram målbilder, handlingsplaner, riktlinjer samt kommunicera, följa upp och rapportera.

Du arbetar också med att skapa en ett bra samarbete mellan övriga IT, leveransteamet, tjänste- och leveransansvariga och har löpande kontakt med berörda roller hos de sourcingpartners Folksam samarbetar med. Arbetet bedrivs enligt agil utvecklingsmetodik.

Vem är du?

Vi söker dig med erfarenhet av att leda arbetet med arkitektur och design nära tekniken. Du har erfarenhet av komplexa system och miljöer och har förståelse för stordatormiljöer och utmaningarna i att förflytta till modernare miljöer. Du är också van att arbeta med att identifiera arkitekturdrivande krav och att översätta detta till leverans.

Som person gillar du att vara drivande och att få saker gjorda. Du gillar också att arbeta innovativt. Du är också duktig på att samarbeta och kommunicera olika grupper och tar tillvara andras kompetens och erfarenheter. Du trivs också i att arbeta i ett team där atmosfären är avslappnad.

På Folksam händer det just nu mycket! Folksam fick i höstas en ny CIO som startat många nya initiativ, ifrågasätter nuläge och åstadkommit en tempoökning inom IT!

Är du intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Folksam med Wise IT. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Jonas Hogener på 076-000 18 04. Om du är intresserad är du välkommen att ansöka. Inget CV behövs i första steget. Vi kontaktar löpande för en första telefonavstämning och inför eventuell intervju kompletterar med CV.

Hos Folksam gör du karriär i ett ansvarstagande företag!

På Folksam arbetar idag 3900 medarbetare, varav ca 550 på IT. Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam: 

www.folksam.se/att-jobba-har

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, och Akademikerföreningen Mia Salonen 08-772 75 24, och Handels Mikael A Karlsson 0708-31 51 32.