Utvecklingschef till Abilia – Göteborg – Ett viktigt uppdrag som gör skillnad

Är du intresserad av att utveckla produkter som faktiskt gör skillnad, som hjälper personer med funktionshinder att bli mer självständiga och ta kontroll över sina egna liv?

Abilia är ett internationellt företag som nu söker efter en ny utvecklingschef till sitt Göteborgskontor. Här kommer du få möjligheten att leda, coacha och utveckla team som jobbar med produkter och tjänster som på riktigt förändrar folks liv.

Leda, utveckla och skapa nya lösningar – din vardag

Rollen som utvecklingschef handlar om att ansvara för flera mjukvaruteam med egen personal i Göteborg och Oslo samt mindre distribuerade team. I teamen arbetar vi med både SaaS-tjänster, mobilapplikationer och till viss del även desktopapplikationer.

Du coachar och motiverar seniora utvecklare med höga krav till att nå både personliga och gemensamma mål. Du ansvarar för processer och verktyg för att maximera produktiviteten från avdelningens resurser med bibehållen kvalitet och personalnöjdhet.

I din roll ingår både personal- och budgetansvar samt ett övergripande ansvar för hela Göteborgskontoret där det även sitter säljare. Du rapporterar till företagets Head of Product Management.

Om dig

Du har tidigare erfarenhet av att leda mjukvaruteam mot högt uppsatta mål och vet vad som krävs för att lyckas med det. Det agila tankesättet har du med dig i ryggraden och du känner dig trygg i ledarrollen för här coachar du mer än leder våra utvecklare.

Du är tekniskt intresserad och drivs av tanken att få vara med och skapa nästa generations tekniska hjälpmedel. Du brinner för systemutveckling samt tekniska verktyg och metoder och har förmågan att göra de rätta tekniska valen med kunden i fokus.

Vi ser gärna att du har:

·      Flera års erfarenhet av liknande roller

·      Djup kompetens och tilltro till agila utvecklingsprinciper och metodiker

·      Kommunikativ kompetens med förmåga att diskutera vägval och förmedla det till ledningen

Det är ett stort plus om du även har:

·      Erfarenhet inom Javautveckling och ekosystemet runt det

·      Erfarenhet från arbete med AI och/eller Machine Learning

·      Varit verksam i Medtech-branschen och vet vad det innebär att utveckla gentemot det medicintekniska direktivet. 

Om företaget

Abilia ger personer med särskilda behov möjlighet att öka sin självständighet och ta kontroll över sin vardag. Med över 40 års erfarenhet och stöd av forskningsresultat vet vi att våra hjälpmedel stödjer människor att skapa struktur i vardagen, kommunicera med sin omgivning, styra funktioner i sitt hem eller påkalla hjälp vid behov.

Vi utvecklar innovativa lösningar för personer med funktionsnedsättningar och vi menar att alla människor ska ha samma möjligheter att vara delaktiga i samhället på sina villkor.

Läs mer på www.abilia.se