Vill du vara med på en spännande digitaliseringsresa och göra Folksam till ett datadrivet företag? Som Business Analyst arbetar du i ett av Folksams fyra nyskapade team inom Beslutsstöd för att skapa nya lösningar med verksamheten. Om du också är nyfiken på en datadriven framtid, då är detta kanske något för dig!

Din vardag

I din vardag kommer du att jobba i ett nära samarbete med verksamheten för att förstå och realisera nya lösningar inom Datakvalitet och Masterdata. I ditt uppdrag kommer även ingå att bygga upp ett bra samarbete med verksamheten, då gruppen är nystartad. Du kommer därför att initiera och driva till exempel faciliteter workshops med verksamheten. Du är sedan men i allt från förstudier till genomförande av nya lösningar och fungerar som en viktig länk mellan verksamhet och IT.

Du blir en del av en ny grupp som är avgörande i Folksams förändringsresa mot automatisering, datadriven analys och nya sätt att leverera tjänster. Folksam jobbar med kontinuerliga förbättringar av såväl system som arbetssätt och du kommer kunna påverka hur och att Folksam arbete utvecklas inom området.

Du ingår i avdelningen IT Koncernstöd och gruppen Datakvalitet & Masterdata. Folksam sitter i nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som är van i rollen som Business Analyst och att självständigt driva kravarbete i en större organisation. Du är van vid utmaningen att skapa nya lösningar i en komplex miljö som snabbt förändras.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av kravarbete inom BI/beslutsstöd inom bank och finans. Vi tror dock att det viktigaste är din person och förmåga att vara frågvis och driva processen framåt.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar Folksam med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Jonas Hogener, 076-000 18 04. Urval sker löpande. Välkommen med ditt intresse! Vi kommer att återkoppla och kalla till intervjuer först slutet av augusti/början på september.

Hos Folksam gör du karriär i ett ansvarstagande företag!

På Folksam arbetar idag 3900 medarbetare, varav ca 550 på IT. Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam: 

www.folksam.se/att-jobba-har

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, och Akademikerföreningen Mia Salonen 08-772 75 24, och Handels Mikael A Karlsson 0708-31 51 32.