Som konsultrekryterare går man igenom flera hundra CV:n varje vecka vilket jag har gjort i över fem års tid. Detta gör att jag har en bra bild av vad enligt min mening är ett ”bra CV”.

Att skriva ett CV är mycket tycke och smak och jag inser svårigheten i att ge tips inom detta område då nätet kryllar av experter och sakkunniga som är helt säkra på att ditt CV ska vara på ett visst sätt. Det är inte lätt att skriva ett CV som rekryterare då man testas om man följer sina egna tips.

Cv:t är ditt första intryck ändå är det förvånansvärt få som lägger tid på att skriva ett bra CV. Ber du någon läsa igenom ditt CV innan du skickar in det?

Visserligen har Linkedin tagit över i allt större grad och min förhoppning är att vi kan bli CV fria inom snar framtid men fortfarande är CV en viktig del i det flesta rekryteringsprocesserna.


Lästips: Ta din LinkedIn-profil till nya höjder – 5 steg och 2 avgörande extratips!


Du bör därför anpassa ditt CV efter rollen du söker och din personlighet kan lysa igenom redan här vilket gör att den som tittar på ditt CV inte behöver läsa ditt personliga brev också. Detta förutsätter att du har erfarenhet eller personlighet som går i linje med den roll du söker.

I nästa sektion ser ni mitt CV och jag ska förklara intentionen bakom varje del så du förstår hur en rekryterare tänker.

Alex-cv1

Kontaktuppgifter – längst upp för att man lätt ska kunna ringa eller maila dig. Rekryteraren ska inte behöva scrolla i onödan eller hur?  Länka även till din Linkedinprofil i CV:t.

Bild – Behöver jag ens skriva att du ska ha en professionell bild gärna med tom bakgrund? Ja, det behöver jag för varje vecka ser jag bilder där andra är i bakgrunden och stör på bilden eller att du har valt en bild utklippt från ett bröllop. Hur svårt ska det vara att ta ett bra kort, de flesta har väl en smartphone med inbyggd kamera? Jag brukar hänvisa till en forskning där läkare ser patientjournaler med bild och utan bild. Det visar sig inte överraskande att de med bild spenderar läkaren mer tid på.

Ålder – frivilligt och kan ge en liten indikation på var man är i livet. En positiv  tendens på arbetsmarknaden är att fler äldre fått jobb. Man behöver därmed inte bara vara ung och hungrig.

Sammanfattningen – tänk dig att en rekryterare får in 200 cvn i veckan och spenderar mellan 4-7 sekunder för att bestämma sig om de ska gå vidare med ditt CV. Därför är denna första del viktig för att det summerar din erfarenhet och nyckelkompetenser. Här har jag även med lite personliga egenskaper. Då kanske du undrar; men det personliga brevet då? Det är bra att skriva ett personligt brev absolut men du kanske inte ens kommer dit om du blir bortsållad på grund av ett otydligt CV. Försök att lyfta din personlighet genom vad du har gjort i dina roller.

”Kandidater lägger mycket tid på att anpassa sitt personliga brev efter rollen men CV:t är statiskt även fast det är det som man tittar på först som rekryterare.”

Alex-cv2

Arbetslivserfarenhet – Senaste datumet först och inte för mycket text till varje del. Försök även att skriva konkreta exempel på vad DU har gjort. Vad var ditt bidrag? Skriv mer om de roller som är relevanta för tjänsten du söker men ta inte bort anställningar så att det blir konstiga luckor i ditt CV.

alexander_cv_utbcert

Övriga anställningar – Övriga roller kan du summera under denna rubrik.

Utbildning/certifiering –  Samma här, skriv mer om det som är relevant för rollen du söker.

Alex-cv4

Datorkunskaper – Oavsett vilken roll är de tekniska kompetenserna viktiga nu för tiden. Rubriken skulle även kunna heta: digital kompetens.

Förtroendeuppdrag eller egna projekt – det brukar vara ett plus att ha med egna projekt vilket visar på driv och kan fungera som erfarenhet. Om du kodat hemma sedan du var tolv så är det högst relevant.

Referenser – skriv inte ut dessa då du riskerar att de slits ut i onödan genom att rekryterare ringer till dem i ett för tidigt skede.

7 snabba tips

  • Konvertering av CV, skicka i både PDF och Word speciellt om du söker till ett konsultföretag (du underlättar då vid en eventuell kandidatprofil som skickas till kunder).
  • Något som sticker ut – ibland kan man ha med något i cv:t som är lite udda för att personen som läser ska komma ihåg dig. I mitt fall fastnar flera för antingen priset i SM i kundservice eller Kung-Fu instruktörsbiten. Vad har du som sticker ut och fastnar hos läsaren? OBS! bli inte för extrem här!
  • Piffa ditt CV med bilder, olika färger osv. Speciellt om du söker mer kreativa roller så kan du piffa till det med en del grafiska inslag.
  • 10 år bakåt i tiden är oftast det som är mest relevant för rollen du söker men förståeligt att ha med även andra delar om de är relevanta men fokusera på de i närtid mer.
  • Korta ner och försök hålla ditt CV till 2 sidor. Detta är inte helt lätt men försök. När en kandidat skickar in ett CV med en innehållsförteckning då vet man som rekryterare att personen verkligen tagit med allt.
  • Simpelt lättläst och sökordsoptimerat efter tjänster du är intresserad av. Försök ta med de ord som kund använder i deras annons för att underlätta matchningen.
  • Uppdatera och förbättra ditt CV hela tiden, det ska vara ett levande dokument. Efter denna publicering har jag säkert redan ändrat om i mitt CV 🙂

Hoppas du gillade tipsen. Varmt lycka till med ditt framtida jobbsök.


Läs mer – ladda ner guide

När det är dags att utvärdera nya jobbmöjligheter är det vanligt att fokusera på vad arbetsgivaren vill ha och inte på vad som blir bäst för dig. I den här guiden berättar vi vilka frågor du bör ställa innan du bestämmer dig.

Guide: Så säkerställer du att IT-jobbet är rätt för dig

Så säkerställer du att IT-jobbet är rätt för dig

Prenumerera på bloggen

Profilbild Alexander Tonelli

Talent Attraction & Employer Branding på iStone

Alexander har arbetat i över 5 år med konsultrekrytering inom IT däribland på Wise IT men är i dag anställd på iStone där han arbetar med Talent Attraction & Employer Branding på marknadsavdelningen. Han brinner för att förbättra kandidatupplevelser i rekryteringsprocesser och att nörda ner sig i sociala medier.