Har du tidigare erfarenhet av att jobba med regelverksprojekt på ett finansiellt institut och känner dig redo att ta nästa kliv tillsammans med oss? Hos oss på Svensk Exportkredit (SEK) blir du en del av en välkomnande och stabil organisation som jobbar för att öka konkurrenskraften hos svenska exportföretag och skapa en hållbar tillväxt och stark svensk exportnäring. Missa inte chansen – sök rollen som Business Analyst idag!

A7407217 web.jpg

Din vardag

Som Business Analyst på SEK kommer du vara nyckelpersonen för att driva kravarbetet avseende regelverk- och rapporteringsfrågor. Du kommer att ingå i Projektkontoret (PMO) och arbeta nära övriga teamet, intressenter, projektmedlemmar och verksamheten för att säkerställa framgångsrika regelverksprojekt. SEK är ett kreditmarknadsbolag med tillstånd från Finansinspektionen och omfattas av ett antal finansiella och icke finansiella regelverk. Din roll blir att kravställa i relation till dessa regelverk i de projekt som du arbetar i.

Du kommer bland annat att:

  • Identifiera och involvera berörda parter inom projektet.
  • Analysera och formulera behov, krav och göra gapanalys.
  • Dokumentera och strukturerat organisera kraven.
  • Samarbeta med IT-arkitekter för att diskutera och utvärdera lösningsförslag.
  • Validera och kvalitetssäkra krav med användare.
  • Prioritera och förvalta krav genom hela projektets livscykel.
  • Bidra till ständig förbättring av kravprocessen.

Du kommer tillhöra IT organisationen på SEK och rapportera till Head of Service Delivery & PMO.

Vem är du?

Vi söker dig som gillar att lösa problem, trivs bra att arbeta i team och har lätt för att anpassa din kommunikation till mottagaren. Du strävar efter att förstå hur vår verksamhet fungerar för sedan kunna hjälpa den att ge högsta möjliga värde. Du intresserar dig för att tillämpa regelverk på bästa sätt.

Vi tror att du:

  • Har utbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT, ekonomi eller juridik.
  • Har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i regelverksprojekt inom bank- och finanssektorn.
  • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Du har erfarenhet av något kravhanteringsverktyg och har förståelse för projekt- och testledning samt erfarenhet av agila arbetssätt.

Hur du ansöker

I den här rekryteringen samarbetar SEK med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Anja Widell, anja.widell@wiseit.se.

Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

OM SEK

Jobba för en hållbar värld genom ökad svensk export! SEK står för svensk exportkredit och i 60 år har lån från oss gjort det möjligt för generationer av svenska företag att växa. Med ökad export skapar vi tillväxt i Sverige och bidrar till nytänkande lösningar för en hållbar utveckling i världen. Med staten som ägare är vi en syftesdriven, stabil partner som bygger långsiktiga relationer.

TILLSAMMANS ARBETAR VI ÖVER GRÄNSER OCH GENERATIONER

Du som jobbar på SEK har ett tydligt uppdrag. Hos oss är du en av våra professionella lagspelare som med affärsmannaskap, starkt kundfokus och en vilja att nå resultat främja ökad svensk export. Tillsammans är vi Team SEK.

Det spelar ingen roll var du är i din karriär – vi ger dig utvecklingsmöjligheter och ansvar. I vårt ekosystem av förstklassig kompetens kan du verkligen växa.

För oss är du en viktig del av en kultur som både höjer arbetsglädje och prestation. Det finns en närhet och enkelhet här som underlättar samarbete och korta beslutsvägar. Det är också en kultur som driver förändring genom att tillvara ditt engagemang och som gör det möjligt för alla att vara med och påverka.

Som ett SEK gör vi mer nytta för fler och är en kraft i omställningen. När vi fortsätter vår historia, som går över gränser och generationer, gör vi det tillsammans.