Har du arbetat som Business Analyst med behov- och kravställning och har erfarenhet av att ha arbetat med riskfunktionen på ett finansiellt institut och känner dig redo att ta nästa kliv tillsammans med oss? Som Business Analyst på SEK kommer du bli en del av en kunnig organisation där din kompetens värderas högt. Vi söker dig som vill vara med på riskdomänens förändringsresa. Missa inte chansen – ansök redan idag!

 

A7407217 web.jpg


Din vardag

Som Business Analyst på SEK kommer du vara nyckelpersonen för att driva kravarbetet inom domänen Risk. Du kommer att arbeta nära verksamheten och tillsammans med övriga i domänen samt andra intressenter och därigenom identifiera behov och säkerställa att kraven ligger till grund för en långsiktigt hållbar utveckling.

Ditt ansvar kommer vara att:

 • Identifiera och involvera berörda intressenter inom din domän.
 • Analysera och formulera behov och krav i dialog med riskfunktionen.
 • Dokumentera och strukturerat organisera kraven.
 • Samarbeta med IT-arkitekter och IT-utvecklare för att diskutera och utvärdera lösningsförslag.
 • Validera och kvalitetssäkra krav med riskfunktionen.
 • Prioritera och förvalta krav genom hela livscykeln.
 • Delta i att ständigt förbättra kravprocessen.

Du kommer tillhöra IT- organisationen på SEK och rapportera till Head of Service Delivery & PMO.

Vem är du?

Vi söker dig som gillar att lösa problem, är analytisk och trivs bra att arbeta i team och har lätt för att anpassa din kommunikation till mottagaren. Du har erfarenhet av att översätta behov från riskfunktionen till krav som är begripliga för IT-utvecklare och arkitekter. Du strävar efter att förstå hur verksamheten fungerar för att sedan kunna skapa högsta möjliga värde.

Vi tror att du:

 • Har utbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT eller ekonomi.
 • Har lång erfarenhet av arbeta med behov och kravhantering samt arbetat utifrån agila ramverk och principer
 • Har tidigare arbetat i relation till och har förståelse för riskområdet, framför allt finansiella risker som motpartsrisk eller marknadsrisk.
 • Har erfarenhet från arbete i projekt-, krav- och testledning
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Hur du ansöker

I den här rekryteringen samarbetar Svensk Exportkredit med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Gustaf Linder, gustaf.linder@wiseit.se .

Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

TILLSAMMANS FÖR ÖKAD SVENSK EXPORT

Jobba för en hållbar värld genom ökad svensk export! Med affärsmannaskap , starkt kundfokus och en vilja att nå resultat, blir du en viktig lagspelare i Team SEK. Det finns en närhet och enkelhet här som underlättar samarbete och gör beslutsvägar korta. Vi tar vara på engagemang och gör det möjligt för alla att ta ansvar och vara med och påverka. I vårt ekosystem av förstklassig kompetens kan du verkligen växa. Var med och forma vår historia, som går över gränser och generationer.

OM SEK

SEK är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder. Vi finansierar även omställning i Sverige och utomlands. I vårt uppdrag ingår att administrera det statsstödda CIRR-systemet. I 60 år har lån från SEK gjort det möjligt för generationer av svenska företag att växa. Med ökad export skapar vi tillväxt i Sverige och bidrar till nytänkande lösningar för en hållbar utveckling i världen.