Vi letar efter dig som brinner för att organisera, bygga upp och leda ett IT-säkerhetsarbetet. Har du tekniska kunskaper och erfarenhet av IT-säkerhetsarbete och är redo att ta nästa steg mot en strategisk roll inom IT-säkerhet? I såna fall kan detta vara din chans!

Rollen

För vår kunds räkning letar vi nu efter en IT-säkerhetssamordnare som ska leda och utveckla IT-säkerhetsarbete i verksamheten. Kunden har en hög ambition att digitalisera sina verksamheter, för att göra detta på ett säkert sätt behöver IT-säkerheten gå hand i hand med den digitala utvecklingen. Du kommer att ha nyckelroll i denna utveckling och kommer tillsammans med dina kollegor i enhetens teknikgrupp ansvara för verksamhetens IT-miljö.

Rollen innebär att ansvara för samordning och genomförande av säkerhetshöjande aktiviteter. Det innebär arbetsuppgifter så som att:

 • Koordinera och implementera säkerhetsåtgärder både i samarbete med kollegor, verksamheten och leverantörer samt självständigt.
 • Skapa och utveckla strategier för IT-säkerhet anpassade efter kundens behov och omvärld, med hänsyn till ekonomiska aspekter.
 • Identifiera och analysera hot mot IT-säkerheten med hjälp av loggar, larm och externa säkerhetsorganisationer.
 • Följa trender och delta i branschkonferenser för att hålla sig uppdaterad. Underhålla kontakter med leverantörer och andra relevanta aktörer.
 • Arbeta med den interna säkerhetsfunktionen kring frågor som dataskydd och informationssäkerhet.
 • Planera och utföra både interna och externa säkerhetsgranskningar. Ta fram beslutsunderlag med ekonomisk och funktionell analys för olika målgrupper.

Om dig

Vi söker dig som vill organisera, bygga upp och driva IT-säkerhetsarbetet inom den offentliga sektorn. Vi ser gärna att du sedan tidigare har erfarenhet av att jobba med IT-säkerhetsfrågor i verksamhetssystem och IT-infrastruktur.

Som person tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat genom ett systematiskt och metodiskt arbete där du har stor nytta av din breda tekniska kunskap eller erfarenhet av IT-säkerhetsarbete och IT-säkerhetsprodukter.

Krav:

 • Praktisk erfarenhet av ett IT-säkerhetsarbete, antingen som systemadministratör eller som it-säkerhetssamordnare eller motsvarande profession inom flera av områdena Central infrastruktur, Cloud, nätverk, verksamhetssystem eller klient.

Meriterande:

 • Leda, driva och utveckla IT-säkerhetsstrategier och systematiskt IT-säkerhetsarbete.
 • Erfarenhet av att arbeta med Microsoft 365 Defender och säkerhetsfunktioner i Office365 och Azure, SIEM-verktyg och kravställning.
 • Arbete med sårbarhetsanalyser, pen-tester.
 • Relevanta Certifieringar inom området (ex. CISSP, CASP+) eller motsvarande.

PASSAR VI DIG?

Wise IT arbetar med kompetensförsörjning inom IT. Vår uppgift är att hitta rätt person till rätt IT-jobb, genom rekrytering och konsulter. Vi tror på människan i en framtida teknikutveckling och brinner för att bygga relationer, inkludera fler i IT-branschen och naturligtvis matcha rätt kompetens till rätt uppdrag. Vi vill vara en självklar go-to career partner oavsett om kandidaten söker jobb i dagsläget eller inte. Vill du vara med på vår resa? Läs mer om oss, vår kultur och våra värderingar på vår karriärsida.

ANSÖKAN

Har du frågor eller funderingar får du gärna höra av dig till Sharmin Atroushi (sharmin.atroushi@wiseit.se). Vi tar inte emot ansökningar via mail då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.