Vi söker dig som har erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt, brinner för digitalisering och motiveras av att vara delaktig i att skapa en IT- miljö i framkant.

Som Head of IT Development hos vår kund kommer du att leda ett utvecklingsteam och ansvara för att driva och koordinera mjukvaruutvecklingen med fokus på att skapa robusta och skalbara lösningar. Du kommer att ha en avgörande roll i att upprätthålla och utveckla relationer med olika intressenter, både interna och externa, för att effektivt kunna styra projekt och initiativ inom IT- verksamheten. Vår kund befinner oss i en spännande fas av digitalisering och utveckling för att kontinuerligt anpassa tjänster till marknadens behov.

Arbetsuppgifter:

 • Ledning och styrning av mjukvaruutvecklingsteam.
 • Prioritering och hantering av utvecklingsavdelningens backlog.
 • Utveckla och underhålla lösningar anpassade till specifika kundbehov
 • Föra samman IT och verksamheten för att stärka samarbete och förståelse över gränssnitten.
 • Aktiv deltagande i anbudsarbete och innovationsprocesser.

Rollen kräver ett starkt tekniskt kunnande kombinerat med ledarskap och förmågan att agera som beställarexpert.

Vem är du?

Vi tror att du är en person som värdesätter en prestigelös arbetsmiljö där alla bidrar både på hög och låg nivå. Du motiveras av nära samarbete och är duktig på att kommunicera på olika nivåer. 

För att passa för rollen tror vi att du har: 

 • Flerårig bakgrund som utvecklare, med djupgående kunskaper i .NET.
 • Erfarenhet av att arbeta med AWS och molnbaserade infrastrukturer.
 • Beprövad erfarenhet av att leda utvecklingsteam.
 • Stark kompetens i att hantera och leda komplexa IT-projekt.
 • Starkt ledarskap och förmåga att motivera och leda andra.
 • Problemlösningsförmåga och förmåga att ta strategiska beslut.
 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter och förmåga att bygga relationer

Meriterande är erfarenhet av en likvärdig roll inom transportsektorn. 

Du kommer primärt att utgå från vår kunds kontor i Nacka/Sickla

Planerad start för uppdraget är under augusti. 

Om Wise IT

Wise IT är experter på kompetenslösningar inom IT. I en snabbföränderlig värld och med teknikdriven utveckling arbetar vi med att säkra konkurrenskraftig IT-kompetens. Det gör vi genom att erbjuda våra medarbetare utmanande uppdrag hos intressanta uppdragsgivare, där vi alltid ser till varje medarbetares fulla potential. Människan har en självklar plats i en framtida teknikutveckling, och genom att inkludera fler i IT-branschen och skapa en mer jämställd rekrytering utmanar vi en traditionell bransch och förändrar framtiden för företag och individer. Wise IT är en energifylld arbetsplats med härliga kollegor, ett öppet klimat och stora möjligheter till utveckling! Vi tror att människor presterar bäst då man får göra det man är riktigt bra på och vi lägger stor vikt vid vår företagskultur som grundas i våra värderingar passion, samarbete, ansvar och mod som vi tillsammans tagit fram.

Vi tycker det är viktigt att man mår bra och har kul på jobbet; därför är hållbarhet och hälsa saker vi värdesätter högt. Vi erbjuder så klart friskvårdsbidrag och har även ett flertal initiativ kopplat till CSR såsom samarbeten med Mentor, Röda Korset och gymnasieskolor för att nämna några.

Wise IT är en del av Wise Group som är noterade på Nasdaq OMX SmallCap sedan 2015.