IT Support & Operations

Rekrytering och konsulter inom IT-support, infrastruktur, systemadministration, molntjänster och IT-drift.

Business IT

Rekrytering och konsulter - ledare och verksamhetsnära roller inom t.ex. projektledning, kravanalys, test och affärssystem.

Software & Development

Rekrytering av utvecklare – med specialisering inom backend och frontend, DW/BI-databas, mjukvaruarkitekter och CTO-roller.

Wise IT Inhouse

Din professionella rekyteringspartner inhouse hos er - IT-rekryterare, IT-researchers, konsultation och rekryteringsåtaganden.

Axel bytte karriär på fyra veckor

”Om man inte har jobbat inom IT tidigare och känner ett intresse så är det en jättebra ingång. Det är en kort utbildning med garanterat jobb.”

Axel Lind har alltid haft ett stort teknikintresse. Tanken på att jobba med sitt stora intresse har funnits men han saknade vägen in i branschen. Vändningen kom när hans bästa kompis tipsade om Tech Agent Program efter att själv ha gått det året innan. Nu delar Axel med sig av sina erfarenheter till dig som kanske går i tankarna kring att söka till Tech Agent Program 2022.

Axel hade sedan många år jobbat i livsmedelsbutik. Där var han bland annat jouransvarig vilket innebar många sena kvällar och långa arbetsveckor. En av hans bästa kompisar hade gått Tech Agent Program året innan och var den som tipsade Axel om att kika på om utbildningen kanske kunde vara något för honom.

– Han hade själv gått utbildningen så han rekommenderade den till mig. Jag kände att det var dags att hitta på något nytt och jag hade ett stort teknikintresse sedan tidigare. Jag hade bland annat byggt datorer så jag tänkte att det här kan vara något kul.

Idag är vännerna kollegor på Axfood ITs support.

Biljetten in i IT-branschen

Efter att ha fått höra om Tech Agent Program skickade han in en ansökan, tog sig igenom hela antagningsprocessen och fick veta att han hade kommit in. Nu väntade fyra intensiva veckor av studier.

– Utbildningen var bra och man lärde sig mycket! Det är ganska mycket på kort tid, så det gäller att hänga med och inte missa någon dag. Jag hade ju ganska bra koll på de tekniska delarna redan innan, men jag lärde mig väldigt mycket om hur ett supportcenter är uppbyggt och hur arbetet fungerar.

Han poängterar dock att man inte behöver ha förkunskaper inom IT, klasskompisarna som saknade de delarna fick lära sig det under utbildningen.

”Jag hade nästan fått mitt uppdrag innan jag ens började”

Utbildningen leder till en garanterad anställning och Axel blev snabbt matchad med ett uppdrag.

– Jag hade nästan fått mitt uppdrag innan jag ens började. Jag jobbar på Axfood IT som IT-support mot butiker och jag har ju butikserfarenheten sedan innan så dom var jätteintresserade av mig. Så det var som upplagt för att jag skulle börja jobba där.

Nu har han varit på uppdraget i ett och ett halvt år och trivs bra. Han beskriver att han får jobba brett med IT-support i en intensiv roll med många olika typer av ärenden. Jobbet är som han förväntade sig men lärandet har fortsatt på arbetsplatsen där han bland annat fått lära sig ännu fler system. Han tycker även det är väldigt skönt att numera jobba kontorstider och slippa de sena kvällarna.

Avslutningsvis skickar Axel med ett par ord till dig som kanske går i tankarna om att söka till Tech Agent Program 2022:

– Om man inte har jobbat inom IT tidigare och känner ett intresse så är det en jättebra ingång. Det är en kort utbildning med garanterat jobb. Det är en bra möjlighet att få testa på branschen om man tycker att det verkar roligt. Men verkligen, är man teknikintresserad är det ett jättebra steg in om man inte har någon högre utbildning.

Ansök till Tech Agent Program HT22!

Kontakt

×

Är du kandidat och söker nytt jobb? Connecta med oss här!

Kontakt


Är du kandidat och söker nytt jobb? Connecta med oss här!

Registrera dig här

Genom att skicka formuläret godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med vår Privacy Policy.