En komplett LinkedIn-profil är ditt online-CV och ska sälja in dig som yrkesperson – utan att du behöver vara där! Nu ska jag berätta varför en uppdaterad LinkedIn-profil kan vara avgörande för din karriär.

Du väljs bort

I det digitala samhälle vi lever i kräver många företag att du ska ha en komplett LinkedIn-profil som är uppdaterad med det senaste. Är du duktig på att marknadsföra ditt personliga varumärke, är du troligtvis även en bra ambassadör för arbetsgivaren – något som vissa ser som en klar fördel.

Du kan missa chansen till ditt drömjobb

Idag arbetar många rekryterare med search eller headhunting. Det betyder att man genom LinkedIn kan söka på en specifik position eller kompetens och få upp dig i listan. På så sätt kan du få spännande jobberbjudande trots att du inte själv är på jakt efter ett nytt jobb. Ganska smidigt, eller hur?

Har du hört talas om LinkedIn’s funktion som visar rekryterare att du är intresserad av nya uppdrag, utan att hela världen behöver veta?

Så här gör du:

  1. Gå in på Jobs/Jobb
  2. Under Jobb som kanske intresserar dig klickar du på Uppdatera karriärmål
  3. Klicka i under texten Låt rekryterare veta att du är öppen för nya möjligheter

"Från

Du bygger inte nätverk

Eftersom LinkedIn är ett yrkesnätverk med syfte att få kontakt med andra och utvidga sitt nätverk, är det viktigt att utnyttja det. Varje person du träffar på ett möte, under ett mingel eller på en middag, lägg till den på LinkedIn – du vet aldrig hur ni kan hjälpa varandra i framtiden. Ju större nätverk du har desto större blir dessutom möjligheten att hitta ett nytt jobb eller att få in en fot någonstans framöver.

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Johanna Nybom

Johanna är utbildad inom personal och arbetslivsfrågor med inriktning mot psykologi. Hon har jobbat i IT-konsultbranschen sedan 2016. Idag är hon kandidatansvarig i konsultteamet i Stockholm och jobbar med att tillsätta tjänster inom IT-området – främst inom infrastruktur. Johanna drivs av att matcha rätt uppdrag med rätt kandidater.