Idag tävlar alla om samma kandidater på IT-marknaden. För den som inte har VR-headset och höga löner att locka med är det viktigt att istället fokusera på vad som gör just deras verksamhet unik. I det här inlägget listar vi 4 saker du kan göra för att få din IT-avdelning att bli mer attraktiv och skapa ett starkare arbetsgivarvarumärke.

1. Försök inte vara något ni inte är!

Ta reda på vad ni verkligen är för typ av företag innan ni börjar jobba med employer branding. Vilka är era styrkor, och varför vill man jobba hos er? Försök inte låtsas vara som Google, Facebook eller Spotify om det inte stämmer, utan var ärlig och lyft istället exempelvis förmåner som bra pension och trygga försäkringar. Då kommer du att attrahera rätt personer som faktiskt uppskattar de villkor och värderingar ni står för.

2. Hitta din identitet

Att ha en tydlig och stark identitet är bland det viktigaste för att kunna jobba med employer branding. Gör en djupdykning i företagets varumärke – gillar du inte det du hittar kanske ni måste se över vad som kan bli bättre. Kanske kan ni börja utforska ny teknik, börja göra roliga studiebesök eller hitta särskilda förmåner som kan locka nya medarbetare – och behålla dina befintliga.

3. Bekräfta löftet till dina medarbetare

Ta fram ett EVP, employee value proposition, som bekräftar ditt löfte till dina medarbetare. Ett EVP är motsvarigheten till ert affärserbjudande, som beskriver hur ett företag vill vara gentemot sina medarbetare och hur man ska uppnå detta. Det är ett bra och strategiskt hjälpmedel när du vill kommunicera ditt arbetsgivarvarumärke, både internt och externt.

4. Berätta om dig själv!

Employer branding förutsätter att du berättar om dig själv. Ta plats i rätt forum och gör dig synlig för potentiella kandidater. Låt dina medarbetare visa upp sin vardag på jobbet genom ett vandrande konto på Instagram, till exempel. Se till att er webbplats är uppdaterad och visa tydligt vad du gör för de som jobbar hos dig.

 

"Från”/>

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Li Andér

Affärsområdeschef rekrytering

Li är rekryteringschef på Wise IT och arbetar i bolaget sedan 2014. Hon har tidigare arbetat som rekryteringskonsult med uppsökande rekrytering och headhunting under närmare tio år, varav de senaste åren fokuserat inom IT.