Det är dags för arbetsintervju och du har sju sekunder på dig att göra ett gott första intryck. Vad gör du? Att ge rekryteraren en dålig bild av dig som person kan kosta dig drömjobbet – och det är därför helt klart mycket som står på spel. Vi har samlat våra erfarenheter och de vanligaste tabbarna som kandidater gör på sina intervjuer här.

När ett företag gör en rekrytering är det många bitar som ska falla på plats. Det är en stor investering i form av både tid och pengar. Kandidaten ska möta kraven, både hårda och mjuka, men också passa in i teamet och organisationen för att kunna bidra på bästa sätt. Från kandidatens perspektiv är det också mycket som ska klaffa. Jobbet är ju en stor del av vardagen som leder till nya kollegor, vänner, utmaningar och kompetenser som i slutändan går att sätta på CV: t.

"Från

På Wise IT är vi med i många rekryteringsprocesser och träffar kandidater som delar med sig av både erfarenheter och drömmar. En del är nervösa när de möter oss och andra känner sig naturligt trygga i intervjusituationen. Det är dock inte alltid som kandidaten tänker igenom sitt första intryck vilket gör att vi ibland har behövt ge negativ feedback. Att en person med rätt kompetens inte går vidare i en intervjuprocess hos kund för att personen gjorde ett dåligt första intryck är naturligtvis mycket olyckligt.

Vi har därför sammanställt några punkter som är värdefulla för dig som kandidat att tänka på i din anställningsintervju:

1. Le och hälsa med ett fast handslag.

2. Presentera dig på ett respektabelt sätt, det vill säga; hela och rena kläder.

3. Läs på om företaget och rollen.

4. Stäng av ljudet och lägg undan mobilen så den inte ligger framme.

5. Tänk på kroppsspråket, som att ha ögonkontakt och en bra hållning.

Enkla saker kan man tycka – men som är helt avgörande för om du går vidare till nästa intervjusteg eller inte.

Prenumerera på bloggen